KATRI SCHRÖDER • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2015
6 annosta
2 isoa ja kypsää banaania
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
4 keltuaista
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Suklaagranola:
3 dl kaurahiutaleita
½ dl kookoshiutaleita
½ dl rypsiöljyä
½ dl fariinisokeria
1 rkl vettä
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl kaakaonibsejä
Pinnalle:
kookossokeria tai hienoa ruokokidesokeria
1. Kuori ja paloittele banaanit syvälle lautaselle. Soseuta haarukalla tasaiseksi. Kuumenna kerma ja maito kattilassa kiehumispisteeseen.
2. Sekoita keltuaiset ja sokerit kulhossa. Kaada joukkoon kuuma kerma-maitoseos ja banaanisose. Sekoita tasaiseksi.
3. Valuta seos mataliin annosvuokiin. Nosta vuoat uunipellille. Valuta uunipellille varovasti kiehuvaa vettä 2/3 vuokien korkeudesta.
4. Kypsennä brûléita 125-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Nosta vuoat jäähtymään. Peitä jäähtyneet vuoat kelmulla ja anna vetäytyä vähintään muutaman tunti tai yön yli jääkaapissa.
5. Valmista suklaagranola. Sekoita kaura- ja kookoshiutaleet keskenään. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kiehauta öljy, fariinisokeri ja vesi kattilassa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja valuta neste ohuena nauhana hiutaleseoksen päälle. Sekoita käännellen.
6. Paahda granolaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana. Anna myslin jäähtyä ja sekoita joukkoon kaakaonibsit.
7. Ripottele vuokien pinnalle kookos- tai ruokokidesokeria. Paahda pinta kaasupolttimella tai kuumien grillivastusten alla uunissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2