MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 3/2016
4–6 annosta
1 kg sianniskaa eli kassleria tai lapaa
½ rkl fenkolinsiemeniä
½ rkl kuminansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolahiutaleita
1 rkl oliiviöljyä
Liemi:
3 ½ dl balsamiviinietikkaa
1 ½ dl ruoko- tai fariinisokeria
Fenkolicoleslaw:
150 g fenkolia
150 g selleriä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
¾ dl ranskankermaa
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 tl kokojyväsinappia
Lisäksi:
4–6 hedelmäistä sämpylää
korianteria
1. Hienonna lihan mausteet morttelissa. Hiero mausteseos lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan. Sekoita balsamiviinietikka ja sokeri ja kaada seos uunivuokaan.
2. Kypsennä lihaa uunissa 175 asteessa 3–4 tuntia, kunnes se on niin kypsää, että irtoaa haarukalla nyhtämällä mureasti. Valele lihaa kypsennyksen aikana useasti balsamicoliemellä.
3. Valmista fenkolicoleslaw sillä aikaa. Raasta tai suikaloi ohuelti fenkoli. Kuori ja raasta selleri. Sekoita kasvisraasteet ja muut ainekset kulhossa ja anna maustua viileässä.
4. Halkaise sämpylät ja paahda ne halutessasi kuivalla kuumalla pannulla tai uunissa. Kokoa hampurilaisiksi laittamalla sämpylän puolikkaalle coleslaw’ta ja nyhtölihaa sekä korianteria. Tarjoa heti.
Viinisuositus: Kypsän hedelmäinen ja mausteinen valkoviini Emiliana Signos de Origen La Vinilla 2014, Chile, 14,99 e (LUOMU) tai pehmeän marjainen ja mausteinen punaviini Hahn Pinot Noir 2014, USA, 17,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2