MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 11/2015
800 g nahatonta kuhafileetä tai muuta vaaleaa kalaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
noin 1 dl vehnäjauhoja
Frittitaikina:
1 plo (330 ml) olutta tai vichyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
1 tl suolaa
1. Valmista frittitaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Anna tekeytyä puoli tuntia jääkaapissa.
2. Valmista maissitortillat, coleslawsalaatti, pico de gallo -salsa, guacamole ja chipotlevalkosipulimajoneesi erillisten ohjeiden mukaan.
3. Leikkaa kalafilee pitkittäin tangoiksi (noin 1,5 cm x 6 cm). Mausta kalatangot suolalla ja pippurilla ja pyörittele vehnäjauhoissa.
4. Kuumenna öljy kattilassa 170–180 asteiseksi. Pyöräytä kalapalat frittitaikinassa ja nosta öljyyn kypsymään. Paista kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Nosta kalat lautaselle talouspaperille.
5. Kokoa maissitortilloille coleslawsalaattia, guacamolea, pico de gallo -salsaa, friteerattuja kalapaloja ja chipotle-valkosipulimajoneesia. Käännä kunkin tacon reunat kevyesti vastakkain ja kiinnitä cocktailtikulla.
Chilipotlevalkosipulimajoneesi
1 dl majoneesia
2 dl ranskankermaa
1 limen mehu
½ tl kuivattuja chilihiutaleita
puolikas säilötty chipotlechili adobokastikkeessa (esim. La Costena)
1. Sekoita majoneesi, ranskankerma, limen mehu ja chilihiutaleet keskenään.
2. Hienonna chipotlechili ja sekoita kastikkeen joukkoon. Anna maustua ennen tarjoilua.
Meksikolainen coleslawsalaatti
100 g valkokaalia
100 g punakaalia
1–2 porkkanaa
1 lime
2 rkl rusinoita
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
3 rkl cashewpähkinöitä
Kastike:
3 rkl ranskankermaa
1 rkl majoneesia
½ limen mehu
1 tl chilihiutaleita
1. Suikaloi kaalit ohuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kasvikset keskenään. Lisää limen mehu, rusinat ja korianteri.
2. Paahda cashewpähkinät kuumalla kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät ja lisää salaattiin.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita salaattiin. Anna maustua ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2