Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 11/2015     

Baja-kalatacot, chili­pot­le­val­ko­si­pu­li­ma­jo­neesi ja meksikolainen coleslawsalaatti

800 g na­ha­ton­ta ku­ha­fi­lee­tä tai muu­ta vaa­le­aa ka­laa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

noin 1 dl veh­nä­jau­ho­ja

Frit­ti­tai­ki­na:

1 plo (330 ml) olut­ta tai vic­hyä

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 ½ tl kui­vat­tu­ja chi­li­hiu­ta­lei­ta

1 tl suo­laa

1. Val­mis­ta frit­ti­tai­ki­na se­koit­ta­mal­la kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään ta­sai­sek­si se­ok­sek­si. An­na te­key­tyä puo­li tun­tia jää­kaa­pis­sa.

2. Val­mis­ta mais­si­tor­til­lat, co­les­law­sa­laat­ti, pico de gal­lo -sal­sa, gu­a­ca­mo­le ja chi­pot­le­val­ko­si­pu­li­ma­jo­nee­si eril­lis­ten oh­jei­den mu­kaan.

3. Leik­kaa ka­la­fi­lee pit­kit­täin tan­goik­si (noin 1,5 cm x 6 cm). Maus­ta ka­la­tan­got suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja pyö­rit­te­le veh­nä­jau­hois­sa.

4. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa 170–180 as­tei­sek­si. Pyö­räy­tä ka­la­pa­lat frit­ti­tai­ki­nas­sa ja nos­ta öl­jyyn kyp­sy­mään. Pais­ta kul­lan­kel­tai­sik­si ja ra­peik­si. Nos­ta ka­lat lau­ta­sel­le ta­lous­pa­pe­ril­le.

5. Ko­koa mais­si­tor­til­loil­le co­les­law­sa­laat­tia, gu­a­ca­mo­lea, pico de gal­lo -sal­saa, fri­tee­rat­tu­ja ka­la­pa­lo­ja ja chi­pot­le-val­ko­si­pu­li­ma­jo­nee­sia. Kään­nä kun­kin ta­con reu­nat ke­vy­es­ti vas­tak­kain ja kiin­ni­tä cock­tail­ti­kul­la.

Chi­li­pot­le­val­ko­si­pu­li­ma­jo­nee­si

1 dl ma­jo­nee­sia

2 dl rans­kan­ker­maa

1 li­men mehu

½ tl kui­vat­tu­ja chi­li­hiu­ta­lei­ta

puo­li­kas säi­löt­ty chi­pot­lec­hi­li ado­bo­kas­tik­kees­sa (esim. La Cos­te­na)

1. Se­koi­ta ma­jo­nee­si, rans­kan­ker­ma, li­men mehu ja chi­li­hiu­ta­leet kes­ke­nään.

2. Hie­non­na chi­pot­lec­hi­li ja se­koi­ta kas­tik­keen jouk­koon. An­na maus­tua en­nen tar­joi­lua.

Mek­si­ko­lai­nen co­les­law­sa­laat­ti

100 g val­ko­kaa­lia

100 g pu­na­kaa­lia

1–2 pork­ka­naa

1 lime

2 rkl ru­si­noi­ta

2 rkl tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

3 rkl cas­hew­päh­ki­nöi­tä

Kas­ti­ke:

3 rkl rans­kan­ker­maa

1 rkl ma­jo­nee­sia

½ li­men mehu

1 tl chi­li­hiu­ta­lei­ta

1. Sui­ka­loi kaa­lit ohuik­si esi­mer­kik­si juus­to­höy­läl­lä. Kuo­ri ja raas­ta pork­ka­nat kar­ke­ak­si raas­teek­si. Se­koi­ta kas­vik­set kes­ke­nään. Li­sää li­men mehu, ru­si­nat ja ko­ri­an­te­ri.

2. Paah­da cas­hew­päh­ki­nät kuu­mal­la kui­val­la pan­nul­la. Rou­hi päh­ki­nät ja li­sää sa­laat­tiin.

3. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja se­koi­ta sa­laat­tiin. An­na maus­tua en­nen tar­joi­lua.

Lue Myös

Appelsiini-lohikeitto rapujen kaveriksi

Mustekala-nuudelisalaatti

Ginigraavattu siikaherkku

Appelsiini-lohikeitto rapujen kaveriksi

Mustekala-nuudelisalaatti

Ginigraavattu siikaherkku

Grillattu kasvis-anjovispizza

Kalaseljanka

Avokado-lohitartar

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Makkaroiden herkulliset lisukkeet

Kuohuviinit kevään juhliin

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Makkaroiden herkulliset lisukkeet

Kuohuviinit kevään juhliin

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.