MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1-2/2016
4–6 annosta
2 esipaistettua patonkia
300 g naudan ulkofileetä
nokare voita
tilkka rypsiöljyä
1 tl suolaa
Marinoidut kasvikset:
1 porkkana noin
1/3 kurkku
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl vettä
3 tl sokeria ripaus suolaa
Lisäksi:
¼ punasalaattia
4 rkl ranskankermaa
2 rkl majoneesia
¾ dl hienonnettua minttua
¾ dl hienonnettua korianteria
noin ½ dl Hoi Sin -kastiketta
1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
2. Kuori ja leikkaa porkkana pitkittäin ohuiksi suikaleiksi perunankuorimaveitsellä. Suikaloi myös kurkku ohueksi. Sekoita riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola. Pyöräytä joukkoon kasvissuikaleet. Anna maustua hetki.
3. Paista patongit ohjeen mukaan.
4. Kuumenna rasvat paistinpannulla. Paista ulkofileetä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja kääräise folioon 5–10 minuutiksi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
5. Suikaloi punasalaatti. Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään.
6. Leikkaa patongit 2–3 osaan ja halkaise ne. Voitele ranskankermaseoksella. Laita patonkien väliin punasalaattia, lihaviipaleita, marinoituja kasviksia, minttua ja korianteria. Viimeistele Hoi Sin -kastikkeella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2