Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 1-2/2016 

Bahn mi -leivät

Vietnamilaiset Banh mi -leivät sopivat myös eväsleiväksi.

4–6 an­nos­ta

2 esi­pais­tet­tua pa­ton­kia

300 g nau­dan ul­ko­fi­lee­tä

no­ka­re voi­ta

tilk­ka ryp­si­öl­jyä

1 tl suo­laa

Ma­ri­noi­dut kas­vik­set:

1 pork­ka­na noin

1/3 kurk­ku

2 rkl rii­si­vii­nie­tik­kaa

2 rkl vet­tä

3 tl so­ke­ria ri­paus suo­laa

Li­säk­si:

¼ pu­na­sa­laat­tia

4 rkl rans­kan­ker­maa

2 rkl ma­jo­nee­sia

¾ dl hie­non­net­tua mint­tua

¾ dl hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

noin ½ dl Hoi Sin -kas­ti­ket­ta

1. Ota liha huo­neen­läm­pöön vä­hin­tään puo­li tun­tia en­nen pais­ta­mis­ta.

2. Kuo­ri ja leik­kaa pork­ka­na pit­kit­täin ohuik­si sui­ka­leik­si pe­ru­nan­kuo­ri­ma­veit­sel­lä. Sui­ka­loi myös kurk­ku ohu­ek­si. Se­koi­ta rii­si­vii­nie­tik­ka, vesi, so­ke­ri ja suo­la. Pyö­räy­tä jouk­koon kas­vis­sui­ka­leet. An­na maus­tua het­ki.

3. Pais­ta pa­ton­git oh­jeen mu­kaan.

4. Kuu­men­na ras­vat pais­tin­pan­nul­la. Pais­ta ul­ko­fi­lee­tä noin 4 mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin. Maus­ta suo­lal­la ja kää­räi­se fo­li­oon 5–10 mi­nuu­tik­si. Leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si.

5. Sui­ka­loi pu­na­sa­laat­ti. Se­koi­ta rans­kan­ker­ma ja ma­jo­nee­si kes­ke­nään.

6. Leik­kaa pa­ton­git 2–3 osaan ja hal­kai­se ne. Voi­te­le rans­kan­ker­ma­se­ok­sel­la. Lai­ta pa­ton­kien vä­liin pu­na­sa­laat­tia, li­ha­vii­pa­lei­ta, ma­ri­noi­tu­ja kas­vik­sia, mint­tua ja ko­ri­an­te­ria. Vii­meis­te­le Hoi Sin -kas­tik­keel­la.