Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Bagna cauda on kasviksille ja leivälle sopiva lämmin dippikastike

Kylvetä kasvikset ja leipä dippi­kas­tik­keessa maukkaaksi alkupalaksi.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

6 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 dl olii­vi­öl­jyä

6 rkl huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

8 sar­del­li­fi­lee­tä

(sor­mi­suo­laa), mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Tar­joi­luun:

kurk­kua, broc­co­li­nia, re­tii­se­jä, en­dii­viä sekä maa­lais­lei­pää

Näin teet bag­na cau­da-dip­pi­kas­tik­keen:

1. Kuo­ri val­ko­si­pu­lit. Lai­ta ne te­ho­se­koit­ti­meen öl­jyn, voin ja sar­del­lien kans­sa. Aja ta­sai­sek­si tah­nak­si.

2. Lai­ta seos kat­ti­laan. Läm­mi­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koi­tel­len. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Pa­loit­te­le kas­vik­set ja lei­pä suu­pa­loik­si. Kas­ta ne kuu­maan dip­piin fon­dyyn tyy­liin.

Vii­ni­suo­si­tus: Rai­kas, hy­vin he­del­mäi­nen Scaia Gar­ga­ne­ga-Char­don­nay 2016, Ita­lia, 15,95 e. Al­kon verk­ko­kau­pan va­li­koi­maa.

Lue myös:

Ter­veel­li­sem­pi na­pos­tel­ta­va – Pals­ter­nak­ka­sip­sit ja su­mak­ki­dip­pi

Na­pos­te­lu­pe­ru­nat ja chi­li­dip­pi