Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén
4 annosta
Ainesosat:
6 valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
6 rkl huoneenlämpöistä voita
8 sardellifileetä
(sormisuolaa), mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
kurkkua, broccolinia, retiisejä, endiiviä sekä maalaisleipää
Näin teet bagna cauda-dippikastikkeen:
1. Kuori valkosipulit. Laita ne tehosekoittimeen öljyn, voin ja sardellien kanssa. Aja tasaiseksi tahnaksi.
2. Laita seos kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
3. Paloittele kasvikset ja leipä suupaloiksi. Kasta ne kuumaan dippiin fondyyn tyyliin.
Viinisuositus: Raikas, hyvin hedelmäinen Scaia Garganega-Chardonnay 2016, Italia, 15,95 e. Alkon verkkokaupan valikoimaa.
Lue myös:
Terveellisempi naposteltava – Palsternakkasipsit ja sumakkidippi
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ