Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/09

Baba ganoush -tahna

Nosta munakoisot uunivuokaan ja paista noin 30 minuuttia tai kunnes pinta kupruilee ja munakoisot tuntuvat pehmeiltä...

Oh­je nel­jäl­le

noin 3 1/2 dl val­mis­ta tah­naa

2 mu­na­koi­soa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 - 3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 dl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1/2 tl chi­li­jau­het­ta

1 rkl ta­hi­nia

noin 1 rkl olii­vi­öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Ko­ris­te­luun:

olii­vi­öl­jyä

paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

1. Läm­mi­tä uu­ni 225 as­tee­seen.

2. Nos­ta mu­na­koi­sot uu­ni­vuo­kaan ja pais­ta noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes pin­ta kup­rui­lee ja mu­na­koi­sot tun­tu­vat peh­meil­tä. Kään­nä mu­na­koi­sot ym­pä­ri pais­ta­mi­sen puo­li­vä­lis­sä.

3. Lai­ta mu­na­koi­sot sii­vi­lään ja an­na nii­den vii­len­tyä. Kuo­ri mu­na­koi­sot ja lai­ta ne vie­lä het­kek­si sii­vi­lään, niin yli­mää­räi­nen nes­te va­luu pois. Kuu­ti­oi mu­na­koi­sot.

4. Kuo­ri val­ko­si­pu­li ja lai­ta se kul­hoon mu­na­koi­so­kuu­ti­oi­den ja mui­den ai­nei­den kans­sa. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la. Mais­ta se­os­ta ja li­sää tar­vit­ta­es­sa öl­jyä, sit­ruu­na­me­hua ja suo­laa.

5. Nos­ta tah­na kul­hoon ja va­lu­ta pääl­le hie­man olii­vi­öl­jyä. Ko­ris­te­le paah­de­tuil­la pin­jan­sie­me­nil­lä. Tar­joi­le tah­na gril­la­tun lei­vän kans­sa tai osa­na al­ku­pa­la­pöy­tää.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ