Koti ja keittiö 10/09
Ohje neljälle
noin 3 1/2 dl valmista tahnaa
2 munakoisoa
1 valkosipulinkynsi
2 - 3 rkl sitruunamehua
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1/2 tl chilijauhetta
1 rkl tahinia
noin 1 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Koristeluun:
oliiviöljyä
paahdettuja pinjansiemeniä
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Nosta munakoisot uunivuokaan ja paista noin 30 minuuttia tai kunnes pinta kupruilee ja munakoisot tuntuvat pehmeiltä. Käännä munakoisot ympäri paistamisen puolivälissä.
3. Laita munakoisot siivilään ja anna niiden viilentyä. Kuori munakoisot ja laita ne vielä hetkeksi siivilään, niin ylimääräinen neste valuu pois. Kuutioi munakoisot.
4. Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon munakoisokuutioiden ja muiden aineiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. Maista seosta ja lisää tarvittaessa öljyä, sitruunamehua ja suolaa.
5. Nosta tahna kulhoon ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoile tahna grillatun leivän kanssa tai osana alkupalapöytää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2