Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2013

Baba ganoush -munakoisotahna

Herkullinen munakoiso-tahna sopii niin mezelautaselle dipattavaksi, täytteisiin kuin pitaleivän väliin.

6–8 an­nos­ta

3 kes­ki­ko­kois­ta mu­na­koi­soa

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl ta­hi­ni­tah­naa

½ sit­ruu­nan mehu

1 rkl olii­vi­öl­jyä

¼ tl chi­li­jau­het­ta

ri­paus suo­laa

1. Nos­ta ko­ko­nai­set mu­na­koi­sot uu­ni­vuo­kaan tai -pel­lil­le. Pis­te­le pin­toi­hin muu­ta­mia rei­kiä haa­ru­kal­la. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin tun­ti. Kuo­ret saa­vat kun­nol­la mus­tua. Kään­te­le muu­ta­man ker­ran pais­ta­mi­sen ai­ka­na. Nos­ta het­kek­si jääh­ty­mään.

2. Kuo­ri mu­na­koi­sot ja lu­si­koi si­suk­set sii­vi­lään. An­na het­ki va­lua. Kaa­da mu­na­koi­sot kul­hoon. Raas­ta jouk­koon val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja li­sää lo­put ai­nek­set. Aja sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si tah­nak­si.