Koti ja Keittiö 4/08
4–6 annosta
100 g riisivermiselliä
150 g jättikatkaravunpyrstöjä tai isoja katkarapuja
100 g kampasimpukoita
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
2 tl kalakastiketta
2 tl soijakastiketta
1 rkl hoisinkastiketta
2–3 kevätsipulia
puolikas punainen chilipaprika
1 dl mungpavunituja
1 pikkusalaatti
2 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
1. Keitä riisivermisellit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Halkaise kampasimpukat vaakatasossa ja sekoita katkarapujen kanssa. Lisää joukkoon inkivääri sekä kuorittu ja hienonnettu valkosipuli.
3. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa, lisää äyriäiset ja paista niitä hetki välillä käännellen.
4. Lisää loput mausteet ja vermisellit ja nosta pannu pois liedeltä. Hienonna kevätsipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chilipaprika. Lisää sipulit ja chili sekä pavunidut salaatin joukkoon.
5. Irrota pikkusalaatin lehdet toisistaan ja huuhtele. Jaa äyriäis-riisivermisellisalaatti salaatinlehdille.
6. Paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi, jäähdytä ja ripottele salaatin päälle.
7. Tarjoa alkupalana tai pikkupurtavana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2