Koti ja keittiö Joululiite 2003
8 annosta
noin 800 g lohta fileenä
2 munaa
3 dl kuohukermaa
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
½ dl valkoviiniä
1 rkl merisuolaa
ripaus valkopippuria
Täyte:
1 ½ rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kevytkermaa
1 dl kalalientä
ripaus suolaa ja valkopippuria
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
200 g isoja katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä
Koristeluun:
äyriäisiä
salaattia
1. Valmista ensin täyte. Sulata voi pannulla ja ripottele jauhot joukkoon. Anna ruskistua kevyesti.
2. Sekoita kevytkerma ja kalaliemi. Kaada neste pannulle. Anna kastikkeen saostua noin 5 minuuttia.
3. Mausta kastike ja lisää silputut yrtit ja katkaravut. Anna jäähtyä.
4. Valmista kalamurekeseos. Poista fileestä ruodot ja nahka. Hienonna kala haarukalla tai monitoimikoneessa. Lisää munat yksitellen ja sitten kerma. Lisää loput ainekset ja sekoita.
5. Voitele pitkulainen vuoka ja levitä siihen puolet murekeseoksesta. Lisää väliin täyte ja päälle loppu murekeseos. Pane päälle öljytty leivinpaperi ja kanneksi foliopala.
6. Kypsennä pateeta 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin puolitoista tuntia.
7. Koristele äyriäisillä ja tarjoa lämpimänä tai kylmänä salaattipedillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2