SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2016
4 annosta
½ kurkku
8 dl rucolaa tai muuta maukasta salaattia
2 appelsiinia
4 kypsää avokadoa
4 rkl pistaasia tai muuta pähkinää
Lehtipersiljapesto:
1 valkosipulinkynsi
1 nippu lehtipersiljaa
2 rkl hienonnettua minttua
3 rkl pinjansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
noin 1 dl extra virgin -oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1. Tee ensin pesto. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen persiljanlehtien ja mintun kanssa. Lisää pinjansiemenet, sitruunamehu ja vajaa desi öljyä. Pyöräytä tasaiseksi.
2. Lisää sen verran öljyä, että pesto on haluamasi paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuori kurkku ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Laita palat kulhoon rucolan kanssa. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Kuori avokadot ja poista niistä kivet. Viipaloi avokadot. Laita ne kulhoon muiden aineiden joukkoon. Viimeistele pistaaseilla. Tarjoa peston kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2