4–6 annosta
vaaleaa seesaminäkkileipää tai -keksejä
Ceviche:
400 g nahatonta siika- tai kuhafileetä
1 tl suolaa
2 rkl ruokosokeria
4–5 limen mehu
200 g katkarapuja
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
noin sentin pala inkivääriä
1 ruukku korianteria
(2–3 rkl oliiviöljyä)
Avokadotahna:
1 avokado
1 rkl sitruunamehua
150 g ranskankermaa
ripaus suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
Päälle:
krassia, silmusalaattia tai pikkusalaatteja
1. Valmista ceviche. Leikkaa kalafileet pieniksi kuutioiksi. Levitä ne laakeaan astiaan. Ripottele pinnalle suolaa ja ruokosokeria. Purista limen mehu kalojen päälle.
2. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri. Lisää aineet kalapalojen joukkoon. Sekoita.
3. Anna cevichen kypsyä ja maustua jääkaapissa 1–2 tuntia ennen tarjoilua. Sekoita juuri ennen tarjoilua halutessasi joukkoon oliiviöljyä.
4. Poista avokadosta kuoret ja kivi. Soseuta avokado, lisää sitruunamehu, ranskankerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
5. Levitä seesaminäkkileipäpalojen päälle ensin avokadotahnaa ja sitten cevicheä. Koristele krassilla, silmusalaatilla tai pikkusalaateilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2