Artikkeli

Aurinkokakku

250 g voi­ta

2 1/2 dl so­ke­ria

3 mu­naa

2 tl sit­ruu­nan­kuor­ta

1/2 tl sit­ruu­na­me­hua

veit­sen­kär­jel­li­nen sah­ra­mia

2 dl pe­ru­na­jau­hoa

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta 2 lit­ran ve­toi­nen ren­gas­vuo­ka ja kyt­ke uu­ni 175-as­tei­sek­si.

2. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Li­sää jouk­koon mu­nat yk­si­tel­len koko ajan vat­ka­ten.

3. Se­koi­ta jouk­koon sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te sekä sit­ruu­na­me­hu, jos­sa sah­ra­mi on saa­nut het­ken li­o­ta.

4. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet ja li­sää sii­vi­län läpi tai­ki­naan va­ro­vas­ti nos­tel­len.

5. Pais­ta kak­kua uu­nin kes­ki­o­sas­sa tun­nin ver­ran. Ku­moa heti kuu­ma­na.

Koti ja keit­tiö 5/2002