Koti ja Keittiö 05/07
25 g hiivaa
2 1/2 dl maitoa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 ½ dl ruisjauhoa
3 dl vehnäjauhoa
2 rkl auringonkukkaöljyä
Lisäksi:
leipomiseen vehnäjauhoja
1/2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1. Liuota hiiva ja siirappi kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja jauhot vähin erin taikinaa vaivaten.
2. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta huolella ilmakuplat pois.
3. Pyöritä tangoksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia.
4. Kauli ohueksi uunipellin kokoiseksi palaksi. Ripottele päälle auringonkukansiemenet ja kauli ne kiinni taikinaan.
5. Vetele taikinapyörällä niin, että pintaan muodostuu kevyt ristikkokuvio pienistä suorakaiteen muotoisista paloista.
6. Pistele taikinaan haarukalla reikiä tai painaumia ja paista 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin paahtunut.
7. Jäähdytä näkkärit ritilällä ilman liinaa ja paloittele jäähtyneenä.
8. Kiedo näkkärit voipaperissa muovipussiin ja nosta kuivaan tilaan säilöön.
9. Tarjoa juhlissa lisäkeleipänä salaatin tai keiton ja raikkaan levitteen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2