Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Aura-broileripiirakka

Tarjoa jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.

(6-8:lle)

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl suo­laa

125 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1 kel­tu­ai­nen

1 dl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

200 g ka­nan­po­jan jau­he­li­haa

1 iso kel­ta­si­pu­li

1/2 tl sit­ruu­na­pip­pu­ria

150 g si­ni­ho­me­juus­to­mu­rua

1 prk (2 1/2 dl) kol­men juus­ton ruo­ka­ker­maa (Va­lio)

2 ka­nan­mu­naa

1. Pane kul­hoon jau­hot, lei­vin­jau­he ja suo­la. Li­sää kuu­ti­oi­tu ras­va. Nypi seos no­pe­as­ti. Li­sää kel­tu­ai­nen ja vesi ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le, pis­te­le poh­jaan haa­ru­kal­la rei­kiä ja pane vii­le­ään puo­lek­si tun­nik­si.

3. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li.

4. Kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pu öl­jys­sä, li­sää jau­he­li­ha ja pais­ta se kyp­säk­si. Mais­ta seos sit­ruu­na­pip­pu­ril­la. Ku­moa seos kul­hoon ja se­koi­ta mu­kaan lo­put täyt­teen ai­nek­sis­ta.

5. Esi­pais­ta poh­ja­tai­ki­naa uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa 10 mi­nuut­tia

6. Li­sää jau­he­li­ha-juus­to­se­os esi­pais­te­tun pii­rak­ka­poh­jan pääl­le ja pais­ta noin 25 mi­nuut­tia, kun­nes pii­raan kes­kus­ta on kiin­teä ja pin­ta on kau­niin kul­lan­rus­kea.

7. Tar­joa jääh­ty­nee­nä raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.