Koti ja Keittiö 01/07
(6-8:lle)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
125 g margariinia tai voita
1 keltuainen
1 dl kylmää vettä
Täyte:
200 g kananpojan jauhelihaa
1 iso keltasipuli
1/2 tl sitruunapippuria
150 g sinihomejuustomurua
1 prk (2 1/2 dl) kolmen juuston ruokakermaa (Valio)
2 kananmunaa
1. Pane kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuutioitu rasva. Nypi seos nopeasti. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, pistele pohjaan haarukalla reikiä ja pane viileään puoleksi tunniksi.
3. Kuori ja silppua sipuli.
4. Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Maista seos sitruunapippurilla. Kumoa seos kulhoon ja sekoita mukaan loput täytteen aineksista.
5. Esipaista pohjataikinaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia
6. Lisää jauheliha-juustoseos esipaistetun piirakkapohjan päälle ja paista noin 25 minuuttia, kunnes piiraan keskusta on kiinteä ja pinta on kauniin kullanruskea.
7. Tarjoa jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2