Artikkeli

Assam-teesorbetti

Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi. Keitä, kunnes sokeri on täysin liuennut. Anna sokeriliemen jäähtyä hetki...

2 dl so­ke­ria

2 dl vet­tä

2 dl vah­vaa hau­du­tet­tua as­sam-tee­tä

3 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta mint­tua

yh­den li­me­tin mehu

1 tl jau­het­tua ku­mi­naa

1. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa so­ke­ri ja vesi. Kei­tä, kun­nes so­ke­ri on täy­sin liu­en­nut. An­na so­ke­ri­lie­men jääh­tyä het­ki.

2. Li­sää so­ke­ri­lie­meen tee, sil­put­tu mint­tu, li­met­ti­me­hu ja ku­mi­na.

3. Kaa­da sor­bet­ti­se­os laa­ke­aan vuo­kaan. Nos­ta se pa­kas­ti­meen ja se­koi­ta sil­loin täl­löin pa­kas­ta­mi­sen ai­ka­na, jot­ta ra­ken­tees­ta tu­lee kuoh­ke­aa. Tar­joi­le vii­len­tä­vä­nä jäl­ki­ruo­ka­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ