Artikkeli

Aprikoosi-riisi­suk­laa­torttu

Sulata kookosrasva ja anna sen jäähtyä. Lisää sekaan miedolla lämmöllä sulatettu suklaa...

(6–8:lle)

100 g koo­kos­ras­vaa

1 levy (195 g ) kek­sik­ris­peil­lä tai vas­taa­va mää­rä chi­lil­lä maus­tet­tua mai­to­suk­laa­ta

5 dl rii­si­mu­ro­ja

1/2 dl ru­si­noi­ta

1 rkl ker­maa

Pääl­le:

5 lii­va­te­leh­teä

5 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia (10 %)

1 1/2 dl kuo­hu­ker­maa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

3 rkl ap­ri­koo­sib­ran­dyä

1 prk (125 g) las­ten

ap­ri­koo­si- tai man­go­so­set­ta

1. Su­la­ta koo­kos­ras­va ja an­na sen jääh­tyä. Li­sää se­kaan mie­dol­la läm­möl­lä su­la­tet­tu suk­laa.

2. Yh­dis­tä poh­jan ai­nek­set kul­hoon ja ta­soi­ta seos ir­to­poh­ja­vuo­an pääl­le. Pei­tä ja pane vii­le­än ko­vet­tu­maan.

3. Li­o­ta lii­vat­teet kyl­mäs­sä ve­des­sä peh­meik­si ja pu­ris­ta kui­vik­si. Kie­hau­ta tilk­ka vet­tä ja liu­o­ta lii­vat­teet sii­hen.

4. Vaah­do­ta ker­ma. Yh­dis­tä jo­gurt­ti, ker­ma­vaah­to, va­nil­ja­so­ke­ri, ap­ri­koo­sib­ran­dy ja he­del­mä­so­se ja lii­va­te­nes­te. Le­vi­tä seos rii­si­suk­laa­poh­jan pääl­le. An­na hyy­tyä vii­le­äs­sä vä­hin­tään 3 tun­tia.

5. Leik­kaa an­nos­pa­loik­si ja tar­joa.