KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
4–6 annosta
500 g mustajuuria
2 rkl sitruunamehua
4 dl maitoa
1 tl suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Lisäksi:
1 appelsiinin raastettu kuori
ripaus sokeria, suolaa ja
rouhittua mustapippuria
hienonnettua persiljaa
1. Pese ja kuori mustajuuret ja upota heti sitruunalla maustettuun veteen tummumisen estämiseksi. Pätki mustajuuret noin 7 senttimetrin pätkiksi. Kuumenna kasarissa maito ja suola. Lisää joukkoon paloitellut mustajuuret. Keitä mustajuuria 5-10 minuuttia paksuuden mukaan, napakan kypsiksi. Valuta huolellisesti.
2. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon mustajuuret. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori mustajuurten joukkoon. Paista mustajuuria, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta kevyesti sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Pyöräytä joukkoon hieman hienonnettua persiljaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2