Artikkeli

Appelsiinivaahto

4 kel­tu­ais­ta

1 dl hu­na­jaa tai so­ke­ria

2 dl ap­pel­sii­ni­tuo­re­me­hua

2 ap­pel­sii­nin loh­kot

1 dl mar­jo­ja

1. Kuo­ri ap­pel­sii­nit ja leik­kaa loh­koik­si he­del­mä­kal­vo­jen vä­lis­tä. Jaa loh­kot val­miik­si an­nos­mal­joi­hin.

2. Mit­taa ve­si­hau­de­kat­ti­laan kel­tu­ai­set, so­ke­ri ja ap­pel­sii­ni­me­hu. Kuu­men­na koko ajan vat­ka­ten, kun­nes vaah­to on kuoh­ke­aa ja ta­nak­kaa.

3. Ota kat­ti­la lie­del­tä ja vat­kaa vaah­toa vie­lä het­ki.

4. An­nos­te­le vaah­to ap­pel­sii­ni­loh­ko­jen pääl­le mal­joi­hin. Ri­po­ta pääl­le mar­jo­ja ja man­te­li- tai koo­kos­hiu­ta­lei­ta.

Koti ja keit­tiö 5/2002