Koti ja Keittiö 09/06
8–10 annosta
2–3 porkkanaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2–3 tl kanelia
1/2 rkl vaniljasokeria
1 dl auringonkukkaöljyä
Vuoan leivitykseen:
voita tai margariinia ja
korppujauhoja
Kuorrutus:
150 g pehmeää voita
150 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
tilkka sitruunamehua
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen muna-sokerivaahtoon. Lisää porkkanaraaste, appelsiininkuori ja öljy taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 25 cm). Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 30–35 min. Anna jäähtyä.
3. Kuorrutus: sekoita voihin tuorejuusto, tomu- ja vaniljasokeri ja muutama tippa sitruunamehua. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Laita kakku kylmään noin tunniksi, jotta päällys jähmettyy.
4. Koristele halutessasi esimerkiksi appelsiininkuorisuikaleilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2