Katri Schröder Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 5/2012
10–12 annosta
200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata (kaakao-pitoisuus vähintään 60 %)
2 rkl appelsiinilikööriä,
esim. Grand Marnier
1 (luomu)appelsiinin raastettu
kuori
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1. Sulata rasva kattilassa ja paloittele suklaa joukkoon. Siirrä kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
2. Valuta seos kulhoon ja sekoita joukkoon appelsiinilikööri, raastettu appelsiinin kuori, vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe, leivinjauhe ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele munavaahdon joukkoon lopuksi suklaaseos varovaisesti nostellen. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan (halkaisija n. 26 cm)pohja, voitele ja korppujauhota reunat. Valuta taikina vuokaan.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ritilän päällä. Siirrä kakku tarjoiluvadille täysin jäähtyneenä paperia apuna käyttäen. Ripottele pinnalle tomusokeria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2