KATRI SCHRÖDER • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2015
14–16 annosta
5 valkuaista
ripaus suolaa
3 dl tomusokeria
150 g mantelijauhetta
1 rkl maissitärkkelystä
vähän voita
Appelsiinikreemi:
2 dl kuohukermaa
1 dl ruokokidesokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinimehua tai appelsiininkukkavettä
300 g huoneenlämpöistä voita
1 ps (75 g) mantelijauhetta
Pinnalle:
1 ps (100 g) mantelilastuja
ripaus tomusokeria
1. Vaahdota kananmunan valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele lopuksi mantelijauhe ja maissitärkkelys varovasti joukkoon.
2. Piirrä leivinpaperille neljä noin 10 x 30 cm:n kokoista suorakulmaa kakkupohjaa varten. Käännä paperi ympäri ja voitele se kevyesti voilla.
3. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperille. Paista pohjaa 125-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Nosta levy jäähtymään ritilälle. Leikkaa kakkupohja merkkien mukaan neljään yhtä suureen osaan.
4. Valmista kreemi. Kiehuta kattilassa kerma ja sokeri niin, että sokeri liukenee. Nosta seos syrjään. Lisää kattilaan appelsiininkuoret ja mehu tai appelsiininkukkavesi. Anna seoksen jäähtyä kunnolla.
5. Vaahdota huoneenlämpöinen voi kulhossa. Lisää appelsiini-kermaseosta vähitellen joukkoon samalla koko ajan vatkaten. Lisää mantelijauhe ja sekoita tasaiseksi.
6. Kokoa kakku levittämällä kolmen kakkulevyn päälle yhteensä puolet kreemistä. Nosta päälle viimeinen levy ja levitä loput kreemistä kakun pinnalle ja reunoille. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin tarjoiluun saakka.
7. Paahda kuivalla pannulla mantelilastut kauniin ruskeiksi. Nosta hetkeksi jäähtymään. Ripottele mantelilastut kakun pinnalle ja koristele tomusokerilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2