KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANEN KOTI JA KEITTIÖ 8/2011
12–14 annosta
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 ps (80 g) mantelijauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinimehua tai appelsiinilikööriä, esim. Grand Marnier
Vuokaan:
voita ja korppujauhoja
Pinnalle:
tomusokeria
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Mausta jogurtti appelsiinin kuorella ja mehulla tai liköörillä.
3. Sekoita taikinaan vuorotellen maustettua jogurttia ja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka, halkaisija 24–26 cm. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Nosta kakku jäähtymään ritilälle ennen kuin irrotat sen vuoasta. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2