Koti ja keittiö 01-02/06
noin 700 g lohta fileenä
suolaa
mustapippuria
Marinadi:
1 appelsiini
3 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Verigreippisalsa:
2 verigreippiä
1 punasipuli
250 g kirsikkatomaatteja
1–2 avokadoa
2 rkl pieniä kapriksia
1 rkl hienonnettua korianteria
noin 1/2 tl suolaa
(noin 1/2 tl sokeria)
1. Leikkaa kirjolohifilee parin sentin paksuisiksi palasiksi ja laita ne laakeaan vuokaan. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita marinadiainekset ja kaada lohipalojen päälle. Marinoi viileässä vähintään pari tuntia.
2. Valmista sillä aikaa salsa. Leikkaa greippien molemmista päistä viipaleet pois ja kuori ne veitsellä leikkuulautaa vasten. Irrota hedelmälihat kalvojen välistä terävällä veitsellä.
3. Suikaloi punasipuli ja halkaise kirsikkatomaatit.
4. Poista avokadoista kivet, kuori avokadot ja suikaloi hedelmäliha. Sekoita kaikki salsan ainekset varovasti keskenään ja laita viileään tekeytymään.
5. Laita lohipalat uunipellille leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2