Kuvat ja resepti Krista Keltanen
6 annosta
Ainekset:
3 valkosipulinkynttä
2 purjoa
1 1/2 litraa kalalientä
6 dl appelsiinitäysmehua
1/2 dl risottoriisiä
700 g tomaatteja
500 g lohta
tilliä
2–3 tl sahramijauhetta
oliiviöljyä
Ohje:
1. Lämmitä öljy kattilassa. Lisää puristettu valkosipuli sekä pilkottu purjo. Kuullota noin 5 minuuttia, kunnes purjo on pehmeää.
2. Lisää kalaliemi, appelsiinitäysmehu, riisi ja sahrami. Kiehauta vesi. Laske lämpötila ja keitä kannen alla niin kauan, kunnes riisi on kypsää.
3. Leikkaa lohifilee noin 2 cm:n suuruisiksi paloiksi ja pilko tomaatti pieniksi paloiksi. Lisää pilkottu tomaatti liemeen. Keitä noin 2 minuuttia ja lisää sen jälkeen lohi.
4. Keitä kannen alla noin 2–3 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
5. Koristele keitto tillillä ennen tarjoilua.
Katso myös nämä keittoreseptit:
Omenainen maa-artisokkakeitto
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2