Artikkeli

Appelsiinikala

Mausta kalafileet suolalla ja tillisilpulla/fenkolilla ja kääri rullalle. Pujota rullat tikkuun ja valele appel­sii­ni­me­hulla...

4 kuha- , me­ri­ah­ven- tai sii­ka­fi­lee­tä

1 ap­pel­sii­nin mehu

1 tl sit­ruu­na­pip­pu­ria

1 ruuk­ku tal­vi­til­liä tai tuo­ret­ta fen­ko­lia

2 tl suo­laa

Ap­pel­sii­ni­kas­ti­ke:

2 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

200 g su­la­te­juus­toa

2 dl ka­la­lien­tä (lie­mi­kuu­ti­os­ta)

muu­ta­ma vi­her­pip­pu­ri

(1 rkl mais­si­suu­rus­tet­ta)

1. Maus­ta ka­la­fi­leet suo­lal­la ja til­li­sil­pul­la/fen­ko­lil­la ja kää­ri rul­lal­le. Pu­jo­ta rul­lat tik­kuun ja va­le­le ap­pel­sii­ni­me­hul­la.

2. Kyp­sen­nä mie­dol­la läm­möl­lä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa tai tef­lon­pan­nul­la non kym­me­nen mi­nuut­tia.

3. Kie­hau­ta ka­la­lie­mi ja ap­pel­sii­ni­me­hu. Maus­ta vi­her­pip­pu­ril­la ja su­la­ta jouk­koon juus­to. Voit ha­lu­tes­sa suu­rus­taa kas­tik­keen sa­ke­ak­si mais­si­suu­rus­teel­la. 4. Tar­joa ka­la­rul­lat ap­pel­sii­ni­kas­tik­keen kans­sa.

Koti ja keit­tiö 11/2002