Artikkeli

Appelsiini-jogurtti-tiramisumaljat

Valmista ensin appelsiinit. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää mausteet ja kääntele varovasti. Anna maustua hetken...

4 an­nos­ta

noin 10 kpl sa­voi­ar­di-kek­se­jä

3/4 dl vah­vaa kah­via

Ma­ri­noi­dut ap­pel­sii­nit:

4 ap­pel­sii­nia tai ve­ri­ap­pel­sii­nia

1/2 dl vaa­le­aa sii­rap­pia

1 1/2 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus ka­ne­lia

ri­paus nei­lik­kaa

Jo­gurt­ti­mous­se:

1 dl vis­pi­ker­maa

2 dl pak­sua kreik­ka­lais­ta tai turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

1/2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 rkl to­mu­so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin ap­pel­sii­nit. Leik­kaa ap­pel­sii­nit kal­vot­to­mik­si loh­koik­si. Li­sää maus­teet ja kään­te­le va­ro­vas­ti. An­na maus­tua het­ken.

2. Val­mis­ta jo­gurt­ti­mous­se. Vaah­do­ta ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jouk­koon jo­gurt­ti ja maus­teet.

3. Puo­li­ta kek­sit ja kos­tu­ta kah­vis­sa. Ko­koa an­nos­mal­joi­hin tai la­sei­hin ker­rok­sit­tain kos­tu­tet­tu­ja kek­se­jä, jo­gurt­ti­mous­sea ja ma­ri­noi­tu­ja ap­pel­sii­ne­ja.