(4–6 annosta)
1 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
3 keltuaista
Appelsiinihasselpähkinäseos:
100 g hasselpähkinöitä
1 1/2 dl hasselpähkinäsiirappia
yhden appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1. Mittaa maito ja 1 1/2 dl kermaa kattilaan sekä puolet sokerista (1/2 dl). Lisää joukkoon vaniljatanko halkaistuna. Kuumenna seosta, kunnes sokeri sulaa. Anna kiehahtaa, siirrä kattila pois liedeltä ja poista vaniljatanko.
2. Yhdistä loput sokerista keltuaisiin ja vatkaa kevyesti sekaisin. Lisää keltuais-sokeriseos kuumaan kermamaitoon samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kypsennä jäädykemassaa koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siivilöi seos ja jäähdytä.
3. Valmista sillä aikaa appelsiini- hasselpähkinäseos. Rouhi hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi ja paahda kuivalla pannulla. Lisää siirappi, appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu ja anna kiehahtaa. Hauduta hetken, kunnes enin neste on haihtunut.
4. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen jäädykemassaan.
5. Kaada suorakaiteen muotoiseen vuokaan vuoronperään jäädykemassaa ja appelsiini- hasselpähkinäseosta. Peitä vuoka kelmulla ja anna jäätyä pakastimessa muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli. Annostele jäätelökauhalla jälkiruokakulhoihin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2