Artikkeli

Appelsiini-hassel­päh­ki­nä­jäädyke

Mittaa maito ja 1 1/2 dl kermaa kattilaan sekä puolet sokerista (1/2 dl). Lisää joukkoon vaniljatanko halkaistuna. Kuumenna seosta, kunnes sokeri sulaa...

(4–6 an­nos­ta)

1 dl mai­toa

4 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

3 kel­tu­ais­ta

Ap­pel­sii­ni­has­sel­päh­ki­nä­se­os:

100 g has­sel­päh­ki­nöi­tä

1 1/2 dl has­sel­päh­ki­nä­sii­rap­pia

yh­den ap­pel­sii­nin mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

1. Mit­taa mai­to ja 1 1/2 dl ker­maa kat­ti­laan sekä puo­let so­ke­ris­ta (1/2 dl). Li­sää jouk­koon va­nil­ja­tan­ko hal­kais­tu­na. Kuu­men­na se­os­ta, kun­nes so­ke­ri su­laa. An­na kie­hah­taa, siir­rä kat­ti­la pois lie­del­tä ja pois­ta va­nil­ja­tan­ko.

2. Yh­dis­tä lo­put so­ke­ris­ta kel­tu­ai­siin ja vat­kaa ke­vy­es­ti se­kai­sin. Li­sää kel­tu­ais-so­ke­ri­se­os kuu­maan ker­ma­mai­toon sa­mal­la se­koit­ta­en. Siir­rä kat­ti­la ta­kai­sin lie­del­le ja kyp­sen­nä jää­dy­ke­mas­saa koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes seos sa­ke­nee. Sii­vi­löi seos ja jääh­dy­tä.

3. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa ap­pel­sii­ni- has­sel­päh­ki­nä­se­os. Rou­hi has­sel­päh­ki­nät kar­ke­ak­si rou­heek­si ja paah­da kui­val­la pan­nul­la. Li­sää sii­rap­pi, ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri ja pu­ris­tet­tu mehu ja an­na kie­hah­taa. Hau­du­ta het­ken, kun­nes enin nes­te on haih­tu­nut.

4. Vat­kaa lop­pu ker­ma vaah­dok­si. Se­koi­ta ker­ma­vaah­to jääh­ty­nee­seen jää­dy­ke­mas­saan.

5. Kaa­da suo­ra­kai­teen muo­toi­seen vuo­kaan vuo­ron­pe­rään jää­dy­ke­mas­saa ja ap­pel­sii­ni- has­sel­päh­ki­nä­se­os­ta. Pei­tä vuo­ka kel­mul­la ja an­na jää­tyä pa­kas­ti­mes­sa muu­ta­man tun­nin ajan, mie­lel­lään yön yli. An­nos­te­le jää­te­lö­kau­hal­la jäl­ki­ruo­ka­kul­hoi­hin.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ