Katri Schröder Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 5/2012
10–12 annosta
750 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 tl oreganoa
2 vaaleaa kuivahtanutta
leipäviipaletta
½ dl ouzoa, vodkaa tai vettä
2 rkl hienonnettuja vihreitä oliiveja
2 munaa
3 rkl hienonnettua, tuoretta
minttua
1 ½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuullota sipuleita öljyssä oreganon kanssa hetken aikaa. Kaada seos kulhoon.
2. Murenna joukkoon leipäviipaleet ja neste. Sekoita seos. Anna turvota hetken aikaa.
3. Lisää joukkoon pilkotut oliivit, jauheliha, kananmunat, minttu ja mausteet. Sekoita seos tasaiseksi.
4. Pyörittele murekemassasta pieniä lihapullia kostutetuin käsin. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
5. Nosta lihapullat heti pelliltä kulhoon, jotta pannulle irronnut rasva ei tartu niihin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2