MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 12/2013
noin 20 kpl
50 g suolatonta voita
1 dl sokeria
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
¼ tl anista
1 vaniljatanko
1 muna
noin 100 g kuorittuja manteleita
1.Paloittele voi kulhoon ja anna hetken pehmetä. Lisää sokeri ja vaahdota.
2.Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus kuivien aineiden joukkoon.
3.Sekoita jauhot erissä voi-sokerivaahtoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
4.Kumoa taikina leivinpöydälle ja painele siihen mantelit.
5.Jaa taikina kahtia. Muotoile taikinapalat leivinpaperin päälle pitkiksi tangoiksi, noin 25 x 5 senttiä.
6.Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ota tangot pois uunista, anna jäähtyä hetki ja leikkaa terävällä veitsellä vinoiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leivinpaperin päälle pellille leikkuupinnat ylöspäin. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2