(16-20 kpl)
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1–2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
noin 14–15 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Voiteluun: muna
Täyte:
500 g (2 prk) maitorahkaa
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
puolen sitruunan mehu
Koristeeksi: ananaspaloja
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen
maitoon tai veteen. Sekoita
joukkoon suola, sokeri,
kardemumma ja kananmuna.
2. Lisää vehnäjauhot vähitellen.Lisää pehmeä rasva
alustamisen loppupuolella.
Taikinan tulee olla kimmoisaa,
mutta pehmeää.
3. Kohota taikina kaksinkertaiseksi,
vähintään 40 min.
4. Sekoita kaikki täytteen aineet
keskenään.
5. Kaada taikina leivinpöydälle
ja vaivaa ilmakuplat
pois. Pyörittele siitä pikkupullia
ja laita ne leivinpaperin
päälle pellille kohoamaan.
6. Paina kohonneisiin pulliin
syvennys esim. juomalasin
pohjalla, voitele reunat munalla,
laita syvennyksiin rahkatäytettä
ja ananaspaloja.
7. Paista 225 asteessa noin
10-15 minuuttia.
Valmistusaika: noin 60 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 6,50 €
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2