Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Amerikkalaiset suklaa-pekaanipähkinä-pannukakut

Rouhi pekaanipähkinät ja paahda niitä kuivalla kuumalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä...

4 - 6 an­nos­ta

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 rkl fa­rii­ni- tai ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 rkl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

3 dl mai­toa

2 mu­naa

3 rkl ruo­ka­öl­jyä

1 dl tum­maa suk­laa­ta rou­hit­tui­na

1 dl pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä rou­hit­tui­na

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Li­säk­si:

2 dl val­mis­ta suk­laa­kas­ti­ket­ta

1-2 rkl tum­maa rom­mia

1/2 l va­nil­ja­jää­te­löä

1. Rou­hi pe­kaa­ni­päh­ki­nät ja paah­da nii­tä kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä.

2. Rou­hi myös suk­laa.

3. Se­koi­ta jau­hot, so­ke­rit, lei­vin­jau­he ja suo­la kes­ke­nään. Li­sää kui­viin ai­nei­siin mai­to, mu­nat ja öl­jy. Se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si ja pyö­räy­tä lo­puk­si jouk­koon pe­kaa­ni­päh­ki­nät ja suk­laa­rou­he.

4. Pais­ta tai­ki­nas­ta pak­su­ja pan­nu­kak­ku­ja ras­vas­sa ohu­kais­pan­nul­la.

5. Se­koi­ta rom­mi suk­laa­kas­tik­kee­seen. Tar­joa kas­ti­ket­ta ja jää­te­löä pan­nu­kak­ku­jen kera.