Hanna Linnakko
Sanna Kekäläinen
Sitruunaiset amerikkalaiset pikkuletut ja karamellisoitua pekonia
noin 20 pientä tai 10 isoa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 prk (200 g) ranskankermaa
3 dl kevytmaitoa
2 rkl voisulaa
2 tl raastettua luomusitruunan kuorta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Paistamiseen:
voita
Tarjoiluun:
karamellisoitua pekonia, vatkattua ranskankermaa ja vaahterasiirappia
1. Vatkaa munat ja sokeri. Jos haluat saada paksuja, amerikkalaistyylisiä pannukakkuja, vatkaa munaseos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Yhdistä ranskankerma, maito, voisula ja sitruunankuoriraaste.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita maito- ja jauhoseokset taikinaan.
3. Paista taikinasta miedohkolla lämmöllä paksuja lettuja voissa tai öljyssä.
4. Tarjoa karamellisoidun pekonin, vatkatun ranskankerman ja vaahterasiirapin kanssa.
Valmistusaika: 1 t + 25 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 11 e
Karamellisoitu pekoni
4 annosta
1 pkt (170 g) viipaloitua pekonia
2–4 rkl fariinisokeria
1. Levitä pekonit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele päälle sokeria.
2. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä pekonit ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes pekoni on kypsää ja karamellisoitunutta. Vahdi paistumista, sillä sokeri palaa helposti.
3. Nosta ritilälle jäähtymään. Tarjoa pannukakkujen kanssa.
fabian björk
fabian björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2