Artikkeli

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Amerikkalaiset pikkuletut ovat aamiaisklassikko

Amerikkalaiset pikkuletut ovat brunssi- ja aamiaisklassikko. Tarjoa niiden kanssa yllättävää lisäkettä eli karamellisoitua pekonia. Himppu sitruunaa tuo pikkulettujen makuun kepeyttä ja raikkautta.

Sit­ruu­nai­set ame­rik­ka­lai­set pik­ku­le­tut ja ka­ra­mel­li­soi­tua pe­ko­nia

noin 20 pien­tä tai 10 isoa

2 ka­nan­mu­naa

2 rkl so­ke­ria

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

3 dl ke­vyt­mai­toa

2 rkl voi­su­laa

2 tl raas­tet­tua luo­mu­sit­ruu­nan kuor­ta

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta

Tar­joi­luun:

ka­ra­mel­li­soi­tua pe­ko­nia, vat­kat­tua rans­kan­ker­maa ja vaah­te­ra­sii­rap­pia

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri. Jos ha­lu­at saa­da pak­su­ja, ame­rik­ka­lais­tyy­li­siä pan­nu­kak­ku­ja, vat­kaa mu­na­se­os säh­kö­vat­kai­mel­la kuoh­ke­ak­si. Yh­dis­tä rans­kan­ker­ma, mai­to, voi­su­la ja sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te.

2. Se­koi­ta jau­hot ja lei­vin­jau­he kes­ke­nään. Se­koi­ta mai­to- ja jau­ho­se­ok­set tai­ki­naan.

3. Pais­ta tai­ki­nas­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä pak­su­ja let­tu­ja vois­sa tai öl­jys­sä.

4. Tar­joa ka­ra­mel­li­soi­dun pe­ko­nin, vat­ka­tun rans­kan­ker­man ja vaah­te­ra­sii­ra­pin kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 1 t + 25 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 11 e

Ka­ra­mel­li­soi­tu pe­ko­ni

4 an­nos­ta

1 pkt (170 g) vii­pa­loi­tua pe­ko­nia

2–4 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1. Le­vi­tä pe­ko­nit lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Ri­pot­te­le pääl­le so­ke­ria.

2. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia. Kään­nä pe­ko­nit ja jat­ka pais­ta­mis­ta noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes pe­ko­ni on kyp­sää ja ka­ra­mel­li­soi­tu­nut­ta. Vah­di pais­tu­mis­ta, sil­lä so­ke­ri pa­laa hel­pos­ti.

3. Nos­ta ri­ti­läl­le jääh­ty­mään. Tar­joa pan­nu­kak­ku­jen kans­sa.