Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

28.2.2019

Amerikkalaiset pikkuletut ovat aamiaisklassikko

Amerikkalaiset pikkuletut ovat brunssi- ja aamiaisklassikko. Tarjoa niiden kanssa yllättävää lisäkettä eli karamellisoitua pekonia. Himppu sitruunaa tuo pikkulettujen makuun kepeyttä ja raikkautta.

Sit­ruu­nai­set ame­rik­ka­lai­set pik­ku­le­tut ja ka­ra­mel­li­soi­tua pe­ko­nia

noin 20 pien­tä tai 10 isoa

2 ka­nan­mu­naa

2 rkl so­ke­ria

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

3 dl ke­vyt­mai­toa

2 rkl voi­su­laa

2 tl raas­tet­tua luo­mu­sit­ruu­nan kuor­ta

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta

Tar­joi­luun:

ka­ra­mel­li­soi­tua pe­ko­nia, vat­kat­tua rans­kan­ker­maa ja vaah­te­ra­sii­rap­pia

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri. Jos ha­lu­at saa­da pak­su­ja, ame­rik­ka­lais­tyy­li­siä pan­nu­kak­ku­ja, vat­kaa mu­na­se­os säh­kö­vat­kai­mel­la kuoh­ke­ak­si. Yh­dis­tä rans­kan­ker­ma, mai­to, voi­su­la ja sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te.

2. Se­koi­ta jau­hot ja lei­vin­jau­he kes­ke­nään. Se­koi­ta mai­to- ja jau­ho­se­ok­set tai­ki­naan.

3. Pais­ta tai­ki­nas­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä pak­su­ja let­tu­ja vois­sa tai öl­jys­sä.

4. Tar­joa ka­ra­mel­li­soi­dun pe­ko­nin, vat­ka­tun rans­kan­ker­man ja vaah­te­ra­sii­ra­pin kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 1 t + 25 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 11 e

Ka­ra­mel­li­soi­tu pe­ko­ni

4 an­nos­ta

1 pkt (170 g) vii­pa­loi­tua pe­ko­nia

2–4 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1. Le­vi­tä pe­ko­nit lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Ri­pot­te­le pääl­le so­ke­ria.

2. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia. Kään­nä pe­ko­nit ja jat­ka pais­ta­mis­ta noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes pe­ko­ni on kyp­sää ja ka­ra­mel­li­soi­tu­nut­ta. Vah­di pais­tu­mis­ta, sil­lä so­ke­ri pa­laa hel­pos­ti.

3. Nos­ta ri­ti­läl­le jääh­ty­mään. Tar­joa pan­nu­kak­ku­jen kans­sa.

Lue Myös

3 x herkullinen kesätapas

Nektariini-vuohen­juus­to­lei­päset ovat täydellinen makean ja suolaisen liitto

Suklaa­ma­ren­ki­kakku kruunaa aterian tai kahvipöydän

3 x herkullinen kesätapas

Nektariini-vuohen­juus­to­lei­päset ovat täydellinen makean ja suolaisen liitto

Suklaa­ma­ren­ki­kakku kruunaa aterian tai kahvipöydän

Leivo suklaisen mehevät kirsik­ka­mok­ka­palat

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2