Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 11/2015     

Adobo-possutacot

Mausteiset adobo-possutacot suljetaan rennosti kuppimaisiksi cocktailtikuilla.

rei­lu 1 kg por­saan la­paa

Ma­ri­na­di:

1 iso tuo­re pu­nai­nen chili

2–3 val­ko­si­pu­lin kynt­tä

puo­li­kas pie­ni si­pu­li

2 tl juus­to­ku­mi­naa

2 tl jau­het­tua ka­ne­lia

1 rkl chi­li­jau­het­ta

½ rkl pap­ri­ka­jau­het­ta

1 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

3 rkl hu­na­jaa

½ dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

Li­säk­si:

cock­tail­tik­ku­ja

1. Val­mis­ta ma­ri­na­di. Hal­kai­se ja hie­non­na chili. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin kyn­net ja si­pu­li. Se­koi­ta kaik­ki maus­teet kes­ke­nään. Hie­ro ma­ri­na­di kaut­taal­taan por­saan li­han pin­taan. Lai­ta liha uu­ni­vuo­kaan, pei­tä fo­li­ol­la ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään 2–3 tun­tia.

2. Ota liha huo­neen­läm­pöön noin puo­li tun­tia en­nen kyp­sen­nys­tä. Kyp­sen­nä pos­sua uu­nis­sa 150 as­tees­sa 3–4 tun­tia, kun­nes liha on mu­re­aa. Va­le­le li­haa muu­ta­man ker­ran kyp­sen­tä­mi­sen ai­ka­na pais­to­lie­mel­lä.

3. Val­mis­ta mais­si­tor­til­lat, gu­a­ca­mo­le ja sal­sat. Sui­ka­loi roo­man­sa­laat­ti.

4. Ota liha uu­nis­ta ja revi kah­den haa­ru­kan avul­la pa­loik­si.

5. Ko­koa mais­si­tor­til­loil­le sa­laat­tia, gu­a­ca­mo­lea, pico de gal­lo -sal­saa, ado­bo­pos­sua ja chi­pot­le­sal­saa. Kään­nä ta­con reu­nat ke­vy­es­ti vas­tak­kain ja kiin­ni­tä cock­tail­ti­kul­la.

Gu­a­ca­mo­le

2 kyp­sää avo­ka­doa

1 li­men mehu

puo­li­kas tuo­re ja­la­pe­no

½ si­pu­lia

½ –1 ruuk­ku tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

hie­non­net­tu­na

½ tl suo­laa

1. Hal­kai­se avo­ka­dot, pois­ta ki­vet ja lu­si­koi avo­ka­do­jen he­del­mä­li­ha kul­hoon tai mort­te­liin. Sur­vo haa­ru­kal­la tai mort­te­lis­sa kar­ke­ak­si. Pu­ris­ta pääl­le li­men mehu.

2. Hie­non­na ja­la­pe­non puo­li­kas. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li.

3. Se­koi­ta muut ai­nek­set avo­ka­do­se­ok­seen. An­na maus­tua en­nen tar­joi­lua.

Chi­pot­le-sal­sa

3–4 to­maat­tia

1 si­pu­li

2–3 val­ko­si­pu­lin kynt­tä

½ tuo­re pu­nai­nen chili

1 rkl ryp­si­öl­jyä

1 säi­löt­ty chi­pot­lec­hi­li ado­bo­kas­tik­kees­sa (esim. La Cos­te­na)

1 rkl öl­jyä

½ li­men mehu

½ tl suo­laa

1. Hal­kai­se to­maa­tit, pois­ta kan­nat ja hie­non­na to­maa­tit.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit.

3. Hie­non­na chi­lin puo­li­kas ja säi­löt­ty chi­pot­lec­hi­li.

4. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja pais­ta kas­vik­sia sii­nä, kun­nes ne peh­me­ne­vät. Kaa­da kas­vik­set te­ho­se­koit­ti­meen ja hie­non­na. Maus­ta li­men me­hul­la ja suo­lal­la ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na maus­tua en­nen tar­joi­lua.

Lue Myös

Marokkolainen broileripata

Poronfilee, karpalo-kastike ja juurespyree

Possun sisäfilee saltimbocca ja ruusu­kaa­lig­ra­niit­ti­o­me­na­sa­laatti

Marokkolainen broileripata

Poronfilee, karpalo-kastike ja juurespyree

Possun sisäfilee saltimbocca ja ruusu­kaa­lig­ra­niit­ti­o­me­na­sa­laatti

Bahn mi -leivät

Lammasburgerit

Shaksuka

Ribsit ja chipot­lein­ki­vääri-berbequekastike

Lisukekastikkeet

Kurpitsa on monipuolinen syysherkku – katso herkullisimmat reseptit

Ribsit ja chipot­lein­ki­vääri-berbequekastike

Lisukekastikkeet

Kurpitsa on monipuolinen syysherkku – katso herkullisimmat reseptit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2