MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 11/2015
reilu 1 kg porsaan lapaa
Marinadi:
1 iso tuore punainen chili
2–3 valkosipulin kynttä
puolikas pieni sipuli
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua kanelia
1 rkl chilijauhetta
½ rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rkl hunajaa
½ dl valkoviinietikkaa
Lisäksi:
cocktailtikkuja
1. Valmista marinadi. Halkaise ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja sipuli. Sekoita kaikki mausteet keskenään. Hiero marinadi kauttaaltaan porsaan lihan pintaan. Laita liha uunivuokaan, peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2–3 tuntia.
2. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kypsennä possua uunissa 150 asteessa 3–4 tuntia, kunnes liha on mureaa. Valele lihaa muutaman kerran kypsentämisen aikana paistoliemellä.
3. Valmista maissitortillat, guacamole ja salsat. Suikaloi roomansalaatti.
4. Ota liha uunista ja revi kahden haarukan avulla paloiksi.
5. Kokoa maissitortilloille salaattia, guacamolea, pico de gallo -salsaa, adobopossua ja chipotlesalsaa. Käännä tacon reunat kevyesti vastakkain ja kiinnitä cocktailtikulla.
Guacamole
2 kypsää avokadoa
1 limen mehu
puolikas tuore jalapeno
½ sipulia
½ –1 ruukku tuoretta korianteria
hienonnettuna
½ tl suolaa
1. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi avokadojen hedelmäliha kulhoon tai mortteliin. Survo haarukalla tai morttelissa karkeaksi. Purista päälle limen mehu.
2. Hienonna jalapenon puolikas. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Sekoita muut ainekset avokadoseokseen. Anna maustua ennen tarjoilua.
Chipotle-salsa
3–4 tomaattia
1 sipuli
2–3 valkosipulin kynttä
½ tuore punainen chili
1 rkl rypsiöljyä
1 säilötty chipotlechili adobokastikkeessa (esim. La Costena)
1 rkl öljyä
½ limen mehu
½ tl suolaa
1. Halkaise tomaatit, poista kannat ja hienonna tomaatit.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Hienonna chilin puolikas ja säilötty chipotlechili.
4. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasviksia siinä, kunnes ne pehmenevät. Kaada kasvikset tehosekoittimeen ja hienonna. Mausta limen mehulla ja suolalla ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2