MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • VIINISUOSITUS SARI SIRÉN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1–2/2015
noin 40–50 kpl
500 g naudanjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl kevätsipulia hienonnettuna
1 dl korppujauhoja
1 rkl seesamiöljyä
¼ tl inkiväärijauhetta
½ tl suolaa
1 muna
Lisäksi:
mustia tai vaaleita seesaminsiemeniä
kevätsipulia hienonnettuna
Dippikastike:
2 dl hoisinkastiketta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 tl jauhettua inkivääriä
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki lihapyörykkäainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
2. Pyörittele massasta noin 40–50 pientä lihapullaa ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 10–12 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua ennen tarjoilua.
4. Tarjoa lihapyörykät dippikastikkeen kera. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ennen tarjoilua.
Viinisuositus: Mausteinen ja hedelmäinen Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier 2014, Chile, 9,49 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2