Artikkeli

MARI HAR­JU­LA  • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • VII­NI­SUO­SI­TUS SARI SIRÉN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 1–2/2015 

Aasialaiset lihapullat

Aasialaiset lihapyörykät sopivat hyvin naposteluun tai alkupalaksi.

noin 40–50 kpl

500 g nau­dan­jau­he­li­haa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

½ dl ke­vät­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1 dl korp­pu­jau­ho­ja

1 rkl see­sa­mi­öl­jyä

¼ tl in­ki­vää­ri­jau­het­ta

½ tl suo­laa

1 muna

Li­säk­si:

mus­tia tai vaa­lei­ta see­sa­min­sie­me­niä

ke­vät­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

Dip­pi­kas­ti­ke:

2 dl hoi­sin­kas­ti­ket­ta

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

1 rkl see­sa­mi­öl­jyä

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta kaik­ki li­ha­pyö­ryk­kä­ai­nek­set kes­ke­nään ta­sai­sek­si mas­sak­si.

2. Pyö­rit­te­le mas­sas­ta noin 40–50 pien­tä li­ha­pul­laa ja lai­ta ne pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 10–12 mi­nuut­tia.

3. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa dip­pi­kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta kaik­ki kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja an­na maus­tua en­nen tar­joi­lua.

4. Tar­joa li­ha­pyö­ry­kät dip­pi­kas­tik­keen kera. Ri­pot­te­le pääl­le see­sa­min­sie­me­niä en­nen tar­joi­lua.

Vii­ni­suo­si­tus: Maus­tei­nen ja he­del­mäi­nen Cono Sur Bi­cic­le­ta Ries­ling Gewürzt­ra­mi­ner Vi­og­nier 2014, Chile, 9,49 e