Kuvat Fabian Björk
1 Camilla Läckbergin suosikkireseptit – Merellisiä makuja Fjällbackasta
Ruotsalainen dekkaristi Läckberg on tehnyt julkkiskokki Hellbergin kanssa ruokakirjan, joka ei yllättäen olekaan pelkkää pohjoismaista saaristonostalgiaa. Välimerelliset raaka-aineet ja grillattu liha ovat yhtä isossa roolissa.
Opusta voisi kuvitella tarvitsevansa, kun järjestää kesäjuhlia Solsidanin asukkaille. Ankanmaksa ja lihapullat, persiljamustekala ja uudet perunat – jotakin jokaiselle, kirjavalle seurueelle, oikeastaan aika mukavan yksinkertaisilta vaikuttavin ohjein. Kivat matkailuun houkuttavat
kuvat. (NG)
Camilla Läckberg ja Christian Hellberg: Camilla Läckbergin suosikkireseptit – Merellisiä makuja Fjällbackasta. 176 s. Gummerus, 34,95 e.
2 Ellan Toscana
Ellan Toscana ei ole ainoastaan ruokakirja vaan myös kertomus italialaisesta pikkukylästä Toscanassa, elämästä siellä sekä sen hurmaavista ihmisistä. Kirjan ruuat ovat yksinkertaisia mutta sitäkin herkullisempia. Reseptit ovat peräisin Ellan keittiöstä, hänen ystäviltään, naapureiltaan ja tapaamiltaan ihmisiltä. Valokuvaaja Ofer Amirin kuvat kertovat Toscanan lumoavista maisemista, kylän tunnelmasta ja aidoista italialaisen kotikeittiön ruoista. (ML)
Ella Kanninen: Ellan Toscana, 208 s. Tammi, 29,95 e.
3 Vietnamilaista katuruokaa
Vietnamin katujen varsilla höyryää yksi maailman rikkaimmista pikaruokakulttuureista. Pho-keitto, pyörykät, nuudelit, täytetyt leivät ja grillatut liharuoat sopivat kotoiseen arkikokkailuun ja evääksi.
Vielä kun kaupasta saisi kalmaria ja vietnamilaisia yrttejä! Onneksi joukossa on myös tutuista aineksista tehtäviä nopeita ruokia. Toki myös hitaasti ja monivaiheisesti valmistettavia muhennoksia, rullia ja maustekastikkeita. Kuvitus fiilistelee herkullisesti ruokakojuissa, ja reseptien takaa paljastuu aitojen katukeittäjien tarinoita. (NG)
Tracey Lister & Andreas Pohl: Vietnamilaista katuruokaa, 206 s. WSOY, 24,90 e.
4 Suuri suomalainen grillikirja
Rentoon ja kokeilevaan grillaamiseen kannustava kattava kirja. Ahkerasti grillaava pariskunta on koonnut reseptien lisäksi myös vinkkejä erilaisista grilleistä sekä raaka-aineiden käsittelystä. Ruokaohjeet on jaoteltu kana-, kala-, lihaja kasvisruokiin. Lisäksi käsitellään pizzat ja burgerit, lisukkeet, kastikkeet ja voit sekä jälkiruoat. Miltä kuulostaa köyhät ritarit grillistä? (AK)
Sari ja Patrik Spåra: Suuri suomalainen grillikirja, 300 s. Readme.fi, 23,30 e.
5 Niin monta olutta – Anikó Lehtisen oluen arviointikirja
Järjestäisikö olutpruuvin ystävien kesken? Tässä on siihen käsikirja ja väline. Kirja esittelee tyypeittäin parisataa Suomessa myytävää olutta, kannustaa vertailemaan niitä ja tarjoilee oheen muutaman ruokaohjeenkin. Oluet on valittu suomalaisia mieltymyksiä ajatellen mutta oluttrendejä unohtamatta. Kirja sopii mainiosti meille, jotka jähmetymme laatuolutravintolan jättimäisen liitutaulun edessä. Ensi kerralla osaan tilata ja maistella alea tai pilsiä luontevasti. (NG)
Anikó Lehtinen: Niin monta olutta – Anikó Lehtisen oluen arviointikirja, 170 s. WSOY, 24,90 e.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2