Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Ku­vat Fa­bi­an Björk

5 kesäistä keittokirjaa

Tänäkin kesänä houkuttaa olut ja grillaus. Uusia makuelämyksiä haetaan esimerkiksi Italiasta ja Vietnamista. Tässä viisi mainiota keittokirjaa kesään.

1 Ca­mil­la Läck­ber­gin suo­sik­ki­re­sep­tit – Me­rel­li­siä ma­ku­ja Fjäl­l­bac­kas­ta

Ruot­sa­lai­nen dek­ka­ris­ti Läck­berg on teh­nyt julk­kis­kok­ki Hel­l­ber­gin kans­sa ruo­ka­kir­jan, joka ei yl­lät­tä­en ole­kaan pelk­kää poh­jois­mais­ta saa­ris­to­nos­tal­gi­aa. Vä­li­me­rel­li­set raa­ka-ai­neet ja gril­lat­tu liha ovat yh­tä isos­sa roo­lis­sa.

Opus­ta voi­si ku­vi­tel­la tar­vit­se­van­sa, kun jär­jes­tää ke­sä­juh­lia Sol­si­da­nin asuk­kail­le. An­kan­mak­sa ja li­ha­pul­lat, per­sil­ja­mus­te­ka­la ja uu­det pe­ru­nat – jo­ta­kin jo­kai­sel­le, kir­ja­val­le seu­ru­eel­le, oi­ke­as­taan ai­ka mu­ka­van yk­sin­ker­tai­sil­ta vai­kut­ta­vin oh­jein. Ki­vat mat­kai­luun hou­kut­ta­vat

ku­vat. (NG)

Ca­mil­la Läck­berg ja Chris­ti­an Hel­l­berg: Ca­mil­la Läck­ber­gin suo­sik­ki­re­sep­tit – Me­rel­li­siä ma­ku­ja Fjäl­l­bac­kas­ta. 176 s. Gum­me­rus, 34,95 e.

2 El­lan Tos­ca­na

El­lan Tos­ca­na ei ole ai­no­as­taan ruo­ka­kir­ja  vaan myös ker­to­mus ita­li­a­lai­ses­ta pik­ku­ky­läs­tä Tos­ca­nas­sa, elä­mäs­tä siel­lä sekä sen hur­maa­vis­ta ih­mi­sis­tä. Kir­jan ruu­at ovat yk­sin­ker­tai­sia mut­ta si­tä­kin her­kul­li­sem­pia. Re­sep­tit ovat pe­räi­sin El­lan keit­ti­ös­tä, hä­nen ys­tä­vil­tään, naa­pu­reil­taan ja ta­paa­mil­taan ih­mi­sil­tä. Va­lo­ku­vaa­ja Ofer Ami­rin ku­vat ker­to­vat Tos­ca­nan lu­mo­a­vis­ta mai­se­mis­ta, ky­län tun­nel­mas­ta ja ai­dois­ta ita­li­a­lai­sen ko­ti­keit­ti­ön ruo­is­ta. (ML)

El­la Kan­ni­nen: El­lan Tos­ca­na, 208 s. Tam­mi, 29,95 e.

3 Viet­na­mi­lais­ta ka­tu­ruo­kaa

Viet­na­min ka­tu­jen var­sil­la höy­ry­ää yk­si maa­il­man rik­kaim­mis­ta pi­ka­ruo­ka­kult­tuu­reis­ta. Pho-keit­to, pyö­ry­kät, nuu­de­lit, täy­te­tyt lei­vät ja gril­la­tut li­ha­ruo­at so­pi­vat ko­toi­seen ar­ki­kok­kai­luun ja evääk­si.

Vie­lä kun kau­pas­ta sai­si kal­ma­ria ja viet­na­mi­lai­sia yrt­te­jä! On­nek­si jou­kos­sa on myös tu­tuis­ta ai­nek­sis­ta teh­tä­viä no­pei­ta ruo­kia. Toki myös hi­taas­ti ja mo­ni­vai­hei­ses­ti val­mis­tet­ta­via mu­hen­nok­sia, rul­lia ja maus­te­kas­tik­kei­ta. Ku­vi­tus fii­lis­te­lee her­kul­li­ses­ti ruo­ka­ko­juis­sa, ja re­sep­tien ta­kaa pal­jas­tuu ai­to­jen ka­tu­keit­tä­jien ta­ri­noi­ta. (NG)

Tra­cey Lis­ter & And­re­as Pohl: Viet­na­mi­lais­ta ka­tu­ruo­kaa, 206 s. WSOY, 24,90 e.

4 Suu­ri suo­ma­lai­nen gril­li­kir­ja

Ren­toon ja ko­kei­le­vaan gril­laa­mi­seen kan­nus­ta­va kat­ta­va kir­ja. Ah­ke­ras­ti gril­laa­va pa­ris­kun­ta on koon­nut re­sep­tien li­säk­si myös vink­ke­jä eri­lai­sis­ta gril­leis­tä sekä raa­ka-ai­nei­den kä­sit­te­lys­tä. Ruo­ka­oh­jeet on ja­o­tel­tu kana-, kala-, li­ha­ja kas­vis­ruo­kiin. Li­säk­si kä­si­tel­lään piz­zat ja bur­ge­rit, li­suk­keet, kas­tik­keet ja voit sekä jäl­ki­ruo­at. Mil­tä kuu­los­taa köy­hät ri­ta­rit gril­lis­tä? (AK)

Sari ja Pat­rik Spåra: Suu­ri suo­ma­lai­nen gril­li­kir­ja, 300 s. Re­ad­me.fi, 23,30 e.

5 Niin mon­ta olut­ta – Anikó Leh­ti­sen olu­en ar­vi­oin­ti­kir­ja

Jär­jes­täi­si­kö olutp­ruu­vin ys­tä­vien kes­ken? Täs­sä on sii­hen kä­si­kir­ja ja vä­li­ne. Kir­ja esit­te­lee tyy­peit­täin pa­ri­sa­taa Suo­mes­sa myy­tä­vää olut­ta, kan­nus­taa ver­tai­le­maan nii­tä ja tar­joi­lee oheen muu­ta­man ruo­ka­oh­jeen­kin. Olu­et on va­lit­tu suo­ma­lai­sia miel­ty­myk­siä aja­tel­len mut­ta olut­t­ren­de­jä unoh­ta­mat­ta. Kir­ja so­pii mai­ni­os­ti meil­le, jot­ka jäh­me­tym­me laa­tuo­lut­ra­vin­to­lan jät­ti­mäi­sen lii­tu­tau­lun edes­sä. En­si ker­ral­la osaan ti­la­ta ja mais­tel­la alea tai pil­siä luon­te­vas­ti. (NG)

Anikó Leh­ti­nen: Niin mon­ta olut­ta – Anikó Leh­ti­sen olu­en ar­vi­oin­ti­kir­ja, 170 s. WSOY, 24,90 e.

Lue Myös

Riistan painikkeeksi

Riistan kaverit

Pikkujoulujen parhaat samppanjat

Riistan painikkeeksi

Riistan kaverit

Pikkujoulujen parhaat samppanjat

Glögissä makuna savua tai lakritsia? Katso 3 uutuusglögiä

Piparista ei päivääkään

Jouluviini haussa? Valitsimme 6 parasta!

Aasialaiset beefbrisket-leivät

Meksikolaiset tacot

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

Aasialaiset beefbrisket-leivät

Meksikolaiset tacot

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.