Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Arto Vuohelainen

San­na Ke­kä­läi­nen, Mari Har­ju­la, Kat­ri Schrö­der Ku­vat: Ar­to Vuo­he­lai­nen, Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la, Fa­bi­an Björk Koon­nut: Jes­si Mä­ki­nen

15.3.2019

4 hieman hienostuneempaa lisäkettä

Pienellä panostuksella valmistat jotakin hieman fiinimpää uunilohen tai kasvispihvien seuraksi. Näillä neljällä lisukkeella hurmaat viikon­lop­pu­a­te­rialla tai luot ripauksen luksusta arkeesi.

Arto Vuohelainen

Sie­ni-maa-ar­ti­sok­kag­ra­tii­ni

4–6 an­nos­ta

1 kg maa-ar­ti­sok­kia

Li­säk­si:

250 g sie­niä, esi­mer­kik­si tat­te­ja tai Por­to­bel­lo­ja

25 g voi­ta

1 pie­ni si­pu­li

1 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ dl kuo­hu­ker­maa

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 dl juus­to­raas­tet­ta

1. Har­jaa maa-ar­ti­so­kat juu­res­har­jal­la puh­taik­si. Kei­tä kuo­ri­neen na­pa­kan kyp­sik­si, 5–10 mi­nuut­tia koon mu­kaan. Nos­ta ve­teen en­sin isoim­mat ar­ti­so­kat ja li­sää hie­man myö­hem­min pie­nem­mät. Ko­kei­le ti­kul­la kyp­syyt­tä. Va­lu­ta ja kuo­ri. Pa­loit­te­le maa-ar­ti­so­kat ja nos­ta ke­vy­es­ti voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan.

2. Puh­dis­ta sie­net ja pa­loit­te­le. Pais­ta sie­niä en­sin kui­val­la pan­nul­la, jot­ta niis­tä haih­tuu hie­man nes­tet­tä. Li­sää jouk­koon voi ja kuo­rit­tu ja hie­non­net­tu si­pu­li. Pais­ta het­ken ai­kaa. Kään­te­le jouk­koon veh­nä­jau­hot. Li­sää ker­ma ja kei­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

3. Kaa­da seos maa-ar­ti­sok­kien pääl­le. Maus­ta gra­tii­ni ke­vy­es­ti suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la. Ri­pot­te­le pin­nal­le juus­to­raas­te. Gra­ti­noi pais­tos­ta kuu­mien gril­li­vas­tus­ten al­la, kun­nes pin­ta on kau­niin rus­kea.

Val­mis­tu­sai­ka: 45 min

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 9 e

Kirsi-Marja Savola

Val­ko­si­pu­li-duc­hes­se­pe­ru­nat

6–8 an­nos­ta

1 kg jau­hoi­sia pe­ru­noi­ta (esim. ro­sa­mun­da)

2 kel­tu­ais­ta

¾ dl kuo­hu­ker­maa

25 g voi­ta

½ tl mus­kot­ti­päh­ki­nää

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

½ tl suo­laa ri­paus val­ko­pip­pu­ria

1–2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1. Kuo­ri ja kei­tä pe­ru­nat kyp­sik­si suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. So­seu­ta pe­ru­nat pe­ru­na­sur­vi­mel­la tai säh­kö­vat­kai­mel­la. Se­koi­ta jouk­koon kel­tu­ai­set, ker­ma, peh­men­nyt voi ja maus­teet.

2. Lu­si­koi seos täh­ti­tyl­lal­la va­rus­tet­tuun pur­so­tus­pus­siin. Pur­so­ta mas­sas­ta ruu­suk­kei­ta an­nos­vuo­kiin tai pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le.

3. Pais­ta ruu­suk­kei­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kau­niin rus­kei­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: 40 min + kyp­sen­ny­sai­ka 15 min

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 5 e

Arto Vuohelainen

Pi­naat­ti­bul­gu­ri

4–6 an­nos­ta

500 g pi­naat­tia

1 si­pu­li

2 dl bul­gu­ria

½ dl olii­vi­öl­jyä

5–6 dl vet­tä

1 ½ rkl kas­vis­fon­dia

1 rkl sit­ruu­nan me­hua

½ dl til­liä hie­non­net­tu­na

ri­paus mus­kot­ti­päh­ki­nää

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Pois­ta pi­naa­teis­ta isot leh­ti­ruo­dit ja huuh­te­le pi­naa­tit. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li.

2. Kuu­men­na tilk­ka öl­jyä pais­to­ka­sa­ris­sa. Li­sää si­pu­lit ja kuul­lo­ta het­ki. Li­sää pi­naa­tit eris­sä ja kään­te­le, kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät. Li­sää bul­gu­ri ja kään­te­le vä­hän ai­kaa.

3. Kuu­men­na vesi ja liu­o­ta sii­hen kas­vis­fon­di. Li­sää nes­tet­tä muu­ta­mas­sa eräs­sä bul­gu­ri­se­ok­seen sa­mal­la kään­nel­len. Hau­du­ta kyp­säk­si, noin 10 mi­nuut­tia.

4. Li­sää sit­ruu­na­me­hu ja til­li. Maus­ta mus­kot­ti­päh­ki­näl­lä ja mus­ta­pip­pu­ril­la sekä ri­pauk­sel­la suo­laa.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 9,50 e

Fabian Bjork / AOP

Ko­ko­nai­se­na pais­tet­tu kuk­ka­kaa­li

4 an­nos­ta

1 kuk­ka­kaa­li

3 rkl voi­ta

1 tl sor­mi­suo­laa

Vii­meis­te­lyyn:

1 rkl vas­ta­pu­ris­tet­tua sit­ruu­na­me­hua

1 rkl pie­niä kap­rik­sia

muu­ta­ma kier­ros rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 dl olii­vi­öl­jyä

1 tuu­hea ruuk­ku leh­ti- per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

3 rkl paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

1. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen. Nos­ta kuk­ka- kaa­lil­le voi­no­ka­rei­ta. Maus­ta kuk­ka­kaa­li suo­lal­la.

2. Paah­da kuk­ka­kaa­lia uu­nis­sa 1,5 tun­tia. Lu­si­koi kuk­ka­kaa­lin pin­taan muu­ta­man ker­ran pais­ton ai­ka­na vuo­kaan va­lu­nut­ta voi­ta.

3. Se­koi­ta sit­ruu­na­me­hu, kap­rik­set, suo­la, pip­pu­ri ja öl­jy kes­ke­nään. Li­sää yrt­ti­silp­pu ja va­lu­ta seos kuk­ka­kaa­lil­le. Vii­meis­te­le pin­jan­sie­me­nil­lä.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min + kyp­sen­ny­sai­ka 1 h 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 8 e

Lue Myös

Hanna Linnakko

Talven salaatit ovat muhkean ruokaisia: 4 herkullista ohjetta

Kirsi-Marja Savola

Monikäyttöiset pestot ja tahnat – 7 reseptiä täynnä makua

fabian björk

Sitruuna-kermapasta on raikas ja helppo ruoka

Hanna Linnakko

Talven salaatit ovat muhkean ruokaisia: 4 herkullista ohjetta

Kirsi-Marja Savola

Monikäyttöiset pestot ja tahnat – 7 reseptiä täynnä makua

fabian björk

Sitruuna-kermapasta on raikas ja helppo ruoka

FABIAN BJORK

Kinuskinen omena-ohrauunipuuro

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

FABIAN BJORK

Kookostoscalla kuorrutetut omenakakkuset

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 6 ihanaa ohjetta

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Hanna Linnakko

Pide on turkkilainen pizza

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 6 ihanaa ohjetta

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Hanna Linnakko

Pide on turkkilainen pizza

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Mian ja Björnin kodissa vanhat rakkaat mööpelit pysyvät, mutta ideat ja seinien värit vaihtuvat

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Mian ja Björnin kodissa vanhat rakkaat mööpelit pysyvät, mutta ideat ja seinien värit vaihtuvat

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.