Artikkeli

Teks­ti Mari Har­ju­la

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

3 x paahdetut siemenet salaatteihin tai keittoihin

Karamellisoidut kurpit­san­sie­menet, mausteiset aurin­gon­ku­kan­sie­menet ja yrtti-parme­saa­ni­maus­tetut pinjansiemenet sopivat naposteltavaksi sellaisenaan tai salaattien ja keittojen kaveriksi.

Ka­ra­mel­li­soi­dut kur­pit­san­sie­me­net

200 g kur­pit­san­sie­me­niä

2 rkl voi­ta

1 rkl ruo­ko­so­ke­ria

½ tl ka­ne­lia

¼ tl jau­het­tua in­ki­vää­ri­ä­ri­paus suo­laa

1. Le­vi­tä sie­me­net pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le.

2. Ri­pot­te­le pääl­le maus­teet ja se­koi­ta. Lai­ta voi pääl­le pie­ni­nä no­ka­rei­na.

3. Paah­da uu­nis­sa 175–200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Se­koi­ta alus­sa, kun voi on su­la­nut, jot­ta se ja maus­teet se­koit­tu­vat ta­sai­ses­ti.

4. An­na jääh­tyä.

Maus­tei­set au­rin­gon­ku­kan­sie­me­net

 200 g au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

1 rkl öl­jyä

¼ tl suo­laa

1 rkl tum­maa so­ke­ria

¾ tl sa­vu­pap­ri­kaa

¼ tl chi­li­maus­tet­ta

1. Le­vi­tä sie­me­net pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le.

2. Paah­da sie­me­niä uu­nis­sa 175–200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

3. Se­koi­ta jouk­koon öl­jy ja maus­teet.

4. An­na jääh­tyä.

Yrt­ti-par­me­saa­ni­maus­te­tut pin­jan­sie­me­net

200 g pin­jan­sie­me­niä

½ tl val­ko­si­pu­li­rou­het­ta

2–3 rkl par­me­saa­ni­juus­toa raas­tet­tu­na

1–2 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa

1 tl me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta

¼ tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Le­vi­tä sie­me­net pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le.

2. Paah­da uu­nis­sa 175–200 as­tees­sa 5–10 mi­nuut­tia.

3. An­na het­ken jääh­tyä ja se­koi­ta sie­men­ten jouk­koon maus­teet.

Lue myös: Ba­taat­ti­keit­to ja sie­meng­ra­no­la

Kat­so myös nämä iha­nat re­sep­tit:

Fen­ko­li-lins­si­sa­laat­ti ja ka­ra­mel­li­soi­dut kur­pit­san­sie­me­net

He­del­mäi­nen sie­men­näk­kä­ri

Fen­ko­li-lins­si­sa­laat­ti ja ka­ra­mel­li­soi­dut kur­pit­san­sie­me­net