Remontti pitää aina suunnitella hyvin!
Mari Lahti
Milla Kuusinen
1. Laske budjettisi tarkasti
Laske, paljonko sinulla on rahaa käytettävissäsi ja käytä se hyvin. Lattioista harvoin kannattaa pihistää, mutta yhdelle seinälle suunniteltu, räväyttävä tapetti sen sijaan voi kyllästyttää nopeastikin.
Mieti, voitko säästää jotain vanhaa. Esimerkiksi vaihtamalla sirommat vetimet kaappeihin, koko kaapiston ilme modernisoituu ja rahaa säästyy johonkin muuhun.
2. Unelmoi ja inspiroidu
Ennen kuin lähdet suin päin rautakauppaan, hae inspiraatiota lehdistä ja Pinterestistä. Kauppojen valtavasta valikoimasta on vaikea hahmottaa kokonaisuutta.
Vaihtoehtoja ja hyviä ideoita on paljon, joten rajaa haluttu tyylisuunta jo kotona.
3. Ajattele käytännöllisesti
Jos kotona juoksevat edestakaisin sekä lapset että koirat, kannattaa sijoittaa laadukkaaseen lattiaan, joka kestää kulutusta. Tahmatassujen kotona pintamateriaalien pitää kestää myös pyyhkimistä.
Mattapintoihin jää jälkiä helpommin kuin kiiltäviin. Huokoinen materiaali on lähes aina haastava vaihtoehto keittiössä. Esimerkiksi kaunis, täysipuinen keittiötaso voi ajan kanssa kulua hurjankin näköiseksi, jos sitä ei muista öljytä säännöllisesti.
Remontti pitää aina suunnitella hyvin!
Mari Lahti
4. Perehdy materiaaleihin
Tilaa materiaalinäytteitä ennen remonttia kotiin. Esimerkiksi Tikkurilalta saa A4-kokoisia värimalleja postitse. Tapeteistakin voi tilata mallipaloja. Mitä isompi mallipala, sitä helpompaa on tehdä päätös.
Suurikuosisia tapetteja kannattaa katsoa netissä, jossa ne esitellään mallihuoneessa. Näin kuosin hahmottaa helpommin.
5. Ota valaistukset huomioon
Kun olet hankkinut materiaalinäytteitä, yhdistele palasista kokonaisuuksia huoneittain. Katso näytepaloja oikeassa valossa ja vertaile niitä toisiinsa. Aamun, päivän ja illan erilaisissa valaistusolosuhteissa mallipalaset saattavat näyttää hyvinkin erilaisilta, joten käytä tutkimiseen aikaa.
Lattiamateriaaleja katsellaan lappeeltaan, tapettia ja maalilastuja taas pystysuunnassa, samat säännöt pätevät myös laattoihin. Värinäytteiden kanssa kannattaa muistaa, että lopputulos vaikuttaa lähes aina hieman tummemmalta isolla pinnalla.
Lattia, jossa on näkyviä saumoja, kannattaa aina koota ikkunaan nähden pitkittäissuunnassa, jolloin valo ei korosta saumoja. Jotkut materiaalit näyttävät tyystin erilaisilta päivänvalossa ja loisteputken alla. Huonosti valaistuissa tiloissa hienot pintamateriaalit menevät hukkaan: Helmiäishohteinen maali ei pääse oikeuksiinsa, jos seinään ei kohdistu lainkaan valoa. Eläväpintainen kalkkimaali tulee parhaiten esille, kun se valaistaan hieman sivusta.
6. Toteuta remontti kunnolla
Tee työt hyvin ja ajan kanssa, jotta lopputuloksen mahdolliset huolimattomuusvirheet eivät alkaisi ajan myötä ärsyttää. Varaa remontille tarpeeksi aikaa.
Pohjatyöt kannattaa tehdä ain hyvin. Pese seinät, sillä vanhat tahrat näkyvät uudenkin maalin alta. Tasoita mahdolliset epätasaisuudet tasoiteaineella. Kysy apua ammattilaiselta, jos omat taidot eivät riitä.
A) Muista: Remontin yksityiskohdat ovat tärkeitä
Hyvin suunnitellun ja toteutetun pintaremontin tunnistaa yksityiskohdista. Harkitut listoitukset ja valokatkaisimet kruunaavat remontin.
B) Muista myös: Valkoinen väri ei ole helppo
Listavalkoinen, maalarinvalkoinen, lumen- ja paperinvalkoinen ovat kaikki valkoisia, mutta yhdistämällä valkoisen eri sävyt saatat saada aikaan värien kirjon. Ole siis erityisen tarkka, jos asetat valkoisia vierekkäin.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ