Koti ja keittiö 12/2010 Kuvausjärjestelyt Jutta Ylä-Mononen ja Katri Schröder Ruoka Katri Schröder Kuvat Arto Vuohelainen
1 (noin 1, 2 kg) miedosti suolattu kalkkunafilee
2 porkkanaa
1 iso sipuli
pala lanttua
4 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. timjamia, salviaa, persiljaa
1 rkl öljyä
Kastike:
noin 2 dl paistolientä (+vettä)
1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 dl valkoviiniä
1 rkl sinappia
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
3 rkl kuohukermaa
1. Nosta kalkkunafilee huoneenlämpöön tuntia ennen kypsentämistä.
2. Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja lanttu.
3. Laita filee ja kasvikset paistopussiin. Sulje pussi ja tee pieni höyryaukko pussin toiseen kulmaan. Nosta pussi uunivuokaan ja paina paistomittari fileen keskelle pussin läpi.
4. Kypsennä ensin 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes paistomittari näyttää 75 astetta, reilut 2 tuntia.
5. Nosta filee paistopussista ja kääri folioon. Anna sen vetäytyä ja jäähtyä puolisen tuntia. Siivilöi fileestä valunut paistoliemi talteen kastiketta varten.
6. Hienonna yrtit. Sivele kalkkunan pinta kevyesti öljyllä. Ripottele pintaan yrttisilppu. Kääri filee voipaperiin ja nosta jääkaappiin. Anna maustua yön yli.
Siivilöi paistoliemi ja mittaa se kattilaan. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää appelsiinimehu ja valkoviini ja kiehauta kastikeainekset. Mausta kastike sinapilla. Vispaa kastikkeeseen maissitärkkelysjauhot. Anna kastikkeen kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi kerma ja tarkista maku.
Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoile lämpimän kastikkeen kanssa.
Valmistusaika: noin 2 t + vetäytyminen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2