Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAUS­JÄR­JES­TE­LYT MARI HAR­JU­LA JA MIA LUND­BERG • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA • VII­NI­SUO­SI­TUK­SET SARI SIRÉN­Ko­ti ja keit­tiö 12/2015

Valkosipuli-duchesseperunat

Kuohkeat valkosipulilla maustetut duchesseperunat viimeistelevät pääruoan.

6–8 an­nos­ta

1 kg jau­hoi­sia pe­ru­noi­ta (esim. ro­sa­mun­da)

2 kel­tu­ais­ta ¾ dl kuo­hu­ker­maa

25 g voi­ta

½ tl mus­kot­ti­päh­ki­nää

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

½ tl suo­laa ri­paus val­ko­pip­pu­ria

1–2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1. Kuo­ri ja kei­tä pe­ru­nat kyp­sik­si suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. So­seu­ta pe­ru­nat pe­ru­na­sur­vi­mel­la tai säh­kö­vat­kai­mel­la. Se­koi­ta jouk­koon kel­tu­ai­set, ker­ma, peh­men­nyt voi ja maus­teet.

2. Lu­si­koi seos täh­ti­tyl­lal­la va­rus­tet­tuun pur­so­tus­pus­siin. Pur­so­ta mas­sas­ta ruu­suk­kei­ta an­nos­vuo­kiin tai pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le.

3. Pais­ta ruu­suk­kei­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kau­niin rus­kei­ta.