KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
10–12 kpl
5 dl vettä
2 tl sokeria
1 rkl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl esim. kaura- tai vehnäleseitä
9–10 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl kuivattua rosmariinia
Pinnalle:
oliiviöljyä
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
rosmariinia
sormisuolaa
1. Sekoita 42-asteisen veden joukkoon sokeri, suola, oliiviöljy, leseet ja pari desiä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vatkaa seosta muutama minuutti.
2. Lisää hasselpähkinärouhe, rosmariini ja loput jauhoista. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
3. Kauli levy muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Painele taikinasta halkaisijaltaan 10–12 cm:n kokoisella muotilla paloja. Nostele taikinakiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
4. Painele pintaan sormilla koloja ja sivele leipäset oliiviöljyllä. Painele koloihin kirsikkatomaatteja. Ripottele päälle rosmariinia ja sormisuolaa. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2