Artikkeli

Uudistus tuli Koti ja keittiöön - ja se saa katsomaan asioita uusin silmin

Koti ja keittiö on uudistunut. Tuttu, rakas aikakauslehti on siinä sivussa saanut minut katsomaan asioita uusin silmin.

Uu­dis­tus on nyt teh­ty - ja mei­tä toi­mi­tuk­ses­sa jän­nit­tää. Nyt on ai­ka saa­da meil­le tär­keim­pien ih­mis­ten, eli lu­ki­joi­den ar­vi­ot sii­tä mitä olem­me saa­neet ai­kaan.

Koti ja keit­tiö on huh­ti­kuun nu­me­ros­saan ko­hen­tu­nut mo­nel­la ta­val­la. Olem­me muut­ta­neet leh­den ra­ken­net­ta en­tis­tä sel­ke­äm­mäk­si ja pal­ve­le­vam­mak­si. Olem­me li­sän­neet si­sus­tu­si­de­oi­den mää­rää  - nii­tä meil­tä on toi­vot­tu.

Suu­ren työn on teh­nyt AD Tar­ja  Val­le-Kuu­se­la, joka on uu­dis­ta­nut leh­den ul­ko­a­sun. Hän on tut­ki­nut font­te­ja eli kir­ja­sin­tyyp­pe­jä ja ku­va­maa­il­moi­ta. Ta­voi­te on ol­lut luo­da mo­der­ni, rai­kas, vah­va ja hy­vin hel­pos­ti lu­et­ta­va Koti ja keit­tiö.

Pa­luu­muut­ta­jan ta­ri­na

Ku­ten joku Koti ja keit­ti­ön ys­tä­vis­tä eh­kä muis­taa, olen pää­toi­mit­ta­ja­na pa­luu­muut­ta­ja. To­sin kut­sun it­se­ä­ni puo­li­pa­luu­muut­tajk­si, sil­lä työs­ken­te­len myös Oman Ajan pa­ris­sa.

Koti ja keit­ti­ön kans­sa vä­lis­sä oli kui­ten­kin kol­men ja puo­len vuo­den tau­ko. Siir­ryin hy­vil­lä mie­lin Koti ja keit­ti­ön te­ki­jäs­tä sen lu­ki­jak­si. Läh­ties­sä­ni ajat­te­lin, et­tä olen an­ta­nut kaik­ke­ni - ja et­ten enää pa­lai­si.

Toi­sin kävi ja uu­si al­ku jän­nit­ti­kin ko­vas­ti.

Uu­dis­tus liik­keel­le heti

Mitä ta­pah­tui­kaan! Heti lo­ka­kuus­sa käyn­nis­tim­me Koti ja keit­ti­ön uu­dis­ta­mi­sen. Sen en­sim­mäi­nen as­kel on nyt teh­ty, eli en­sim­mäi­nen uu­dis­tu­nut nu­me­ro (5/2017) on lu­ki­joi­den kä­sis­sä. Mut­ta täs­tä työ vain jat­kuu; koko ajan ha­lu­am­me ke­hit­tää ja pa­ran­taa. ai­na lu­ki­jaa kuun­nel­len ja ar­vos­ta­en.

Olen kui­ten­kin huo­man­nut kat­so­va­ni tut­tua Koti ja keit­ti­ö­tä ja sen te­ki­jöi­tä ai­van uu­sin sil­min.

On sy­käh­dyt­tä­vää tut­kia ins­pi­roi­via ko­te­ja ja ruo­ka­ku­via sekä lu­kea ruo­ka­oh­jei­ta. Ihai­len si­sus­tus­toi­mit­ta­jiem­me tai­toa luo­da ku­via, jois­sa es­te­tiik­ka ja käy­tän­nön ide­at lyö­vät kät­tä.

Ja myös minä saan taas ol­la mu­ka­na val­mis­te­le­mas­sa tätä kaik­kea tei­tä lu­ki­joi­ta var­ten! Se pal­kit­see joka päi­vä.

Uu­dis­tuk­sen kes­kei­nen sana on yk­sin­ker­tai­suus.

Lai­naan ruot­sa­lais­ta Jon Car­le­he­dia, joka suun­nit­te­lee työk­seen As­ko-Go­ren­jen jää­kaap­pe­ja sekä pyyk­ki- ja tis­ki­ko­nei­ta. Kuun­te­lin hä­nen lu­en­to­aan ja kuu­lin tä­män:

- Yk­sin­ker­tai­suus se vas­ta vai­ke­aa ja hi­das­ta on­kin. Ko­neen pi­tää ol­la kau­nis, help­po­käyt­töi­nen ja luo­tet­ta­va. Es­te­tii­kan pi­tää tu­kea toi­min­taa.

Olen sa­maa miel­tä. Tämä on mei­dän­kin pyr­ki­myk­sem­me: yhä pal­ve­le­vam­pi ja iha­nam­pi leh­ti. Ker­ro mi­nul­le, mi­ten olem­me on­nis­tu­neet!