MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
300 g (noin 4 dl) durumvehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 munaa
1 rkl oliiviöljyä
1. Valmista pastataikina suuressa laakeassa kulhossa tai työpöydällä. Sekoita jauhoihin suola ja tee keskelle kuoppa. Riko munat kuoppaan.
2. Lisää oliiviöljy. Vatkaa munat ja oliiviöljy kevyesti sekaisin haarukalla niin, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
3. Yhdistä jauhot kananmuna-
seokseen käsin. Aloita työstäminen keskeltä ja vedä jauhoja mukaan reunoilta vähitellen. Alusta taikinaan vielä tarvittaessa hieman jauhoja, jos se tuntuu tarttuvan pöytään ja käsiin.
4. Vaivaa taikinaa pöydällä noin 10 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä 15–30 minuuttia.
5. Jaa pastataikina neljään osaan, jotta sitä on helpompi työstää. Litistä palat suorakaiteen muotoisiksi pastakoneen levyisiksi paloiksi. Jauhota koneen telat, jotta taikina ei tartu niiden pintoihin kiinni. Aja litteäksi paineltu taikinapala ensin pastakoneen leveimmän aukon läpi.
6. Taita mankeloitu levy kolmeen osaan ja aja taikina vielä 3–4 kertaa leveimmän aukon läpi.
7. Jatka pastataikinan mankeloimista niin, että pienennät aukkoa aina pykälä kerrallaan, kunnes taikina on paperinohutta ja läpinäkyvää. Muotoile, ajele tai leikkaa pastalevyt tämän jälkeen haluamaasi muotoon, ravioleiksi, pastalevyiksi, spagetiksi tai nauhapastaksi. Anna muotoiltujen pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 20–30 minuuttia ennen keittämistä.
Vinkki: Voit korvata kananmunat myös noin 1 ½ desillä vettä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2