Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 1-2/2013

Tuorepastan perusohje

Monipuolisesta pastasta valmistuu ruokaisa arkiateria tai upea juhlaruoka. Kotitekoinen tuorepasta on lyömätön herkku.

300 g (noin 4 dl) du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

1 tl suo­laa

3 mu­naa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Val­mis­ta pas­ta­tai­ki­na suu­res­sa laa­ke­as­sa kul­hos­sa tai työ­pöy­däl­lä. Se­koi­ta jau­hoi­hin suo­la ja tee kes­kel­le kuop­pa. Riko mu­nat kuop­paan.

2. Li­sää olii­vi­öl­jy. Vat­kaa mu­nat ja olii­vi­öl­jy ke­vy­es­ti se­kai­sin haa­ru­kal­la niin, et­tä ka­nan­mu­nien ra­ken­ne rik­kou­tuu.

3. Yh­dis­tä jau­hot ka­nan­mu­na-

se­ok­seen kä­sin. Aloi­ta työs­tä­mi­nen kes­kel­tä ja vedä jau­ho­ja mu­kaan reu­noil­ta vä­hi­tel­len. Alus­ta tai­ki­naan vie­lä tar­vit­ta­es­sa hie­man jau­ho­ja, jos se tun­tuu tart­tu­van pöy­tään ja kä­siin.

4. Vai­vaa tai­ki­naa pöy­däl­lä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes se on si­le­ää ja kim­moi­saa. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja an­na le­vä­tä huo­neen­läm­mös­sä 15–30 mi­nuut­tia.

5. Jaa pas­ta­tai­ki­na nel­jään osaan, jot­ta sitä on hel­pom­pi työs­tää. Li­tis­tä pa­lat suo­ra­kai­teen muo­toi­sik­si pas­ta­ko­neen le­vyi­sik­si pa­loik­si. Jau­ho­ta ko­neen te­lat, jot­ta tai­ki­na ei tar­tu nii­den pin­toi­hin kiin­ni. Aja lit­te­äk­si pai­nel­tu tai­ki­na­pa­la en­sin pas­ta­ko­neen le­veim­män au­kon läpi.

6. Tai­ta man­ke­loi­tu levy kol­meen osaan ja aja tai­ki­na vie­lä 3–4 ker­taa le­veim­män au­kon läpi.

7. Jat­ka pas­ta­tai­ki­nan man­ke­loi­mis­ta niin, et­tä pie­nen­nät auk­koa ai­na py­kä­lä ker­ral­laan, kun­nes tai­ki­na on pa­pe­ri­no­hut­ta ja lä­pi­nä­ky­vää. Muo­toi­le, aje­le tai leik­kaa pas­ta­le­vyt tä­män jäl­keen ha­lu­a­maa­si muo­toon, ra­vi­o­leik­si, pas­ta­le­vyik­si, spa­ge­tik­si tai nau­ha­pas­tak­si. An­na muo­toil­tu­jen pas­to­jen kui­vua jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä tai pyyh­keel­lä 20–30 mi­nuut­tia en­nen keit­tä­mis­tä.

Vink­ki: Voit kor­va­ta ka­nan­mu­nat myös noin 1 ½ de­sil­lä vet­tä.

Lue Myös

Kurpit­san­sie­men­tahna

Inkivää­ri­hau­du­tetut sipulirenkaat

Paahdettu porkkanahummus

Kurpit­san­sie­men­tahna

Inkivää­ri­hau­du­tetut sipulirenkaat

Paahdettu porkkanahummus

Kurpitsakeitto

Yrttifalafelit

Vesikrassipesto

Välimerellinen capresemunakas kruunaa brunssin

Salsicciakepakot

Bagna cauda on kasviksille ja leivälle sopiva lämmin dippikastike

Välimerellinen capresemunakas kruunaa brunssin

Salsicciakepakot

Bagna cauda on kasviksille ja leivälle sopiva lämmin dippikastike

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Ruokakirjailija Tara Junker opettaa arvostamaan kotimaisia kasviksia

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2022?

Helsinkiläinen Anna Katariina hullaantui valtavaan huvilaan ja muutti Karjaalle

Mielensä muuttajat - visualistin kodissa on fiilistä

Jugendtalossa tuoksuu vastapaistettu leipä, kun laulaja Tiina "Pink" Isohanni testaa reseptejään

Tyylilleen uskollinen kylpyhuone: 50-luvun kylpyhuone uudistettiin talon henkeen

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Ruokakirjailija Tara Junker opettaa arvostamaan kotimaisia kasviksia

60-luvun rivitalossa on jälkiä Japanista

Japandi on minimalistista kodikkuutta

Hanko hurmasi: Surffilomat farmariautossa ovat vaihtuneet viehättävään puutalokotiin

Värejä & vehreyttä 50-luvun asunnossa

Pääsiäisen raikkaat jälkiruoat: 5 herkullista ohjetta

Rennot & rakkaat kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Uusi sukupolvi loi sukutaloon uuden ilmeen

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Artekin toimitusjohtaja Anja Matilainen: "En siedä sekasotkua, vaan laitan kaiken mieluiten kaapinovien taakse"

Sinisiä ihanuuksia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja makuuhuoneeseen

Herkkä magnolia hurmaa: katso vinkit ja onnistu!

Nuku paremmin! 5 pimentävää verhoa

Värikylläistä elämää ruukkikylässä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.