Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2012

Tomaatti-mozza­rel­la­sa­laatti

Tomaatti-mozza­rel­la­sa­laattia kutsutaan myös nimellä insalata tricolore eli kolmi­vä­ri­sa­laa­tiksi. Nimi viittaa Italian lipun väreihin.

6 an­nos­ta

6 kyp­sää to­maat­tia

2 (à 125 g) tuo­ret­ta

(bu­fa­la)moz­za­rel­laa

nip­pu tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

(1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa)

1. Pese ja vii­pa­loi to­maa­tit. Va­lu­ta moz­za­rel­lat ja revi tai leik­kaa ne 4–6 pa­laan. Ir­ro­ta ba­si­li­kan leh­det var­sis­ta. Revi isoim­mat leh­det pie­nem­mik­si.

2. Aset­te­le tar­joi­lu­va­dil­le lo­mit­tain to­maat­tia, moz­za­rel­laa ja ba­si­li­kan leh­tiä.

3. Va­lu­ta sa­laa­tin pääl­le hy­vä­laa­tuis­ta olii­vi­öl­jyä. Ri­pot­te­le maus­teek­si hie­man sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Va­lu­ta lo­puk­si ha­lu­tes­sa­si pääl­le lo­raus bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa.