FABIAN BJORK
Tyyli ja ohje Suvi Rüster Kuva Fabian Björk
Tamarindilla maustetut munakoisovartaat ja fattoush-salaatti
4 annosta
1 munakoiso
2 punasipulia
3 rkl tamarinditahnaa
2 rkl soijaa
2 rkl fariinisokeria
Fattoush-salaatti:
2–3 pitaleipää
1 tuorekurkku
1 granaattiomena
1 ruukku villiminttua
1 ruukku lehtipersiljaa
1 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria
ripaus sumakkia
Lisäksi:
puisia varrastikkuja
1. Kastele varrastikut vedellä. Huuhtele munakoisot ja leikkaa kuutioiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Pistele munakoisopaloja ja punasipulilohkoja varrastikkuun. Nosta vartaat uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Sekoita kulhossa tamarinditahna, soija ja fariinisokeri. Sivele marinadia vartaille. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat kauniin ruskeita. Sivele muutaman kerran paistamisen aikana marinadia vartaille. Voit kypsentää vartaat myös kuumassa grillissä välillä käännellen noin 10 minuuttia.
3. Leikkaa pitaleipä pieniksi kuutioiksi. Paista leipäpaloja kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes leipä on ruskistunut hieman. Kaada kulhoon.
4. Huuhtele kurkku ja leikkaa kuutioiksi. Leikkaa granaatti-
omena lohkoiksi ja irrottele siemenet. Hienonna yrtit. Sekoita kulhossa sitruunamehu, öljy, ripaus suolaa ja sokeria. Lisää kurkkukuutiot, granaattiomenat, yrtit ja pitaleipäpalat. Ripottele päälle sumakkia. Tarjoile salaattia munakoisovartaiden kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 15 e
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2