Pohja:
150 g tummaa suklaata
250 g suolatonta voita pehmennettynä
2,4 dl (200 g) hienoa sokeria
5 munaa
1,8 dl (100 g) maissijauhoa (Maizena)
Täyte:
400 g lakka tai aprikoosihilloa
Kuorrutus:
2 1/2 dl sokeria
1 dl vettä
200 g taloussuklaata
nokare voita tai tippa
ruokaöljyä
Koristeeksi:
sulatettua taloussuklaata ja tomusokeria
Pohjan valmistus:
1. Voitele ja korppujauhota 24 cm läpimittainen vuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla. Kytke uuni 160 asteeseen.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä.
3. Vaahdota voi ja puolet sokerista (1,2 dl) tasaiseksi seokseksi.
4. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset voivaahtoon yksitellen.
5. Vatkaa valkuaiset erikseen pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loppu sokeri (1,2 dl) vähitellen valkuaisvaahtoon. Vatkaa seos kovaksi.
6. Sekoita sulatettu, jäähtynyt suklaa voi-keltuaisvaahtoon ja lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen. Ripota maissijauho siivilän avulla taikinaan ja sekoita kevyesti.
7. Levitä seos vuokaan ja tasoita pinta. Paista noin tunti 160-asteisessa uuunissa. Tee tikkukoe. Kuiva tikku on kypsän kakun merkki.
8. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään ja jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Täyte ja kuorrutus:
1. Kuumenna hillo. Jos käytät lakkahilloa, siivilöi ensin siemenet. Levitä hillo kakkulevyille, myös ylimmän levyn päälle. Hilloa saa olla runsaasti, sillä se myös kostuttaa kakkua.
2. Keitä sokeri ja vesi lankaasteelle (sormien väliin otettu sokeriliemipisara venyy).
3. Paloittele suklaa sokeriliemeen ja sekoita, kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja kuorrutus kiiltää.
4. Ota levyltä ja anna hiukan jäähtyä. Rasva kiillottaa kuorrutuksen, joten lisää nokare voita tai pisara öljyä ja sekoita hyvin.
5. Valuta kuorrutus kakun päälle, kuuma kuorrutus leviää itsekseen sileäksi.
Suklaakuviot:
Sulata taloussuklaata vesihauteessa, kumoa viileälle kivipinnalle (esim. marmorinen leikkuulauta) ja anna jäähtyä puoli tuntia. Työnnä rullaksi lastan avulla. Lehtikuvio syntyy elävän lehden (esim. ruusu) ruotipuolella. Anna suklaan jähmettyä, ennen kuin poistat elävän lehtimuotin.
Hyvä tietää! Näin valmistettu sacherkakku sopii vehnäallergisille ja niille, jotka eivät muutoin halua käyttää vehnää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2