Näin varaat riittävästi ruokaa ja juomaa noutopöytään.
Ohjeistuksemme avulla saat ruuan riittämään etkä varaa sitä myöskään liikaa. Varaa noutopöytään ruokaa yhteensä noin 300-400 grammaa vierasta kohden. Mitä useampia ruokalajeja on tarjolla, sitä vähemmän yhtä laatua kuluu.
RUOAT JA JÄLKIRUOAT / VIERAS
Alkuruokakeittoa noin 2 dl
Alkuruokasalaattia 100 g tai 1 1/2 dl
Hedelmäsalaattia noin 1 1/2– 2 dl
Juustotarjottimelle 2-4 juustolajia, kutakin 20-40 g
Jäädykettä tai jäätelöä noin 100 g tai 2 dl
Keitettyjä perunoita 2 kpl
Kylmiä lihaleikkeleitä yhteensä 50 g
Kypsää, luutonta, lämmintä lihaa 50-75 g
Laatikkoruokia noin 1 1/2 dl
Leivän levitettä 2 rkl
Lihakastiketta 150-200 g
Lisäke- tai jälkiruokakastiketta 1/2–1 dl
Lisäkeriisiä 1/2 dl, raakapaino
Luullista lihaa 100-150 g, raakapaino
Luutonta lihaa noin 100 g, raakapaino
Moussea noin 1 1/2-2 dl
Mureke pääruokana 100-150 g, osana alkuruokaa noin 50 g
Pastaa 3/4 dl tai noin 40 g, raakapaino
Pateita 30-50 g
Perattua kalaa 100-150 g, raakapaino
Perkaamatonta kalaa noin 200 g, raakapaino
Perunavuokaa, -paistosta tai –sosetta 200 g
Pääruokakeittoa noin 4 dl
Pääruokasalaattia 200 g tai noin 3 dl
Salaatinkastiketta 1-2 rkl
Savu- ja suolakalaa 50 g
Silliä ja marinoituja silakoita 30 g/vieras
Vanukasta noin 1 1/2–2 dl
Vihanneksia ja kasviksia lisäkkeenä 75–100 g
Voileipiä ainoana ruokana 3 kpl
Voileipäkakkua 1–2 cm:n pala
LEIVONNAISET
Kääretorttu, pullapitko ja kahvikakku 1 viipale/vieras.
Pullapitko = 25 viipaletta.
Pullakranssi = 50 viipaletta.
Kääretorttu = 15-20 viipaletta.
Yksi kuivakakku = 25-30 viipaletta.
Pikkuleipiä 1-2 kpl/laji/vieras, lapsille enemmän.
Pullia tai muita makeita leivonnaisia 1 kpl/vieras.
Leivoksia ja suolaista piirakkaa 1 pala/vieras.
Uunipannullinen = 25-30 palaa
Pyöreä piiras- tai torttuvuoka = 8-16 palaa.
Sämpylöitä 1 kpl/vieras.
Leipää 1-2 viipaletta/vieras.
Puolen litran taikinasta valmistuu 20-30 sämpylää tai 40 kateleipää.
Täytekakku: 4 munan täytekakku 10-15 vie raalle, 6 munan täytekakku 20 vieraalle.
JUOMAT
Kuohuviiniä tai samppanjaa noin 1 dl / vieras. Yksi kuohuvii-
nipullo (0,75 l) = 6-7 lasillista.
Ruokajuomaksi 2 lasillista (á 12-16 cl) viiniä / vieras. Yksi
viinipullo (0,75 l) = 5-6 lasillista.
Jälkiruokaviiniä 1 lasillinen (8 cl)/vieras. Yksi pullo (0,75 l) =
noin 9 lasillista.
Väkeviä juomia kuten konjakkia ja likööriä 1 annos (4 cl) / vieras.
Yksi pullo (0,7 l) = noin 18 lasillista.
Kivennäisvettä, maitoa, kotikaljaa tai mehua ruokajuomana 3-4 dl/vieras.
Boolin perusannos on 1 dl/vieras. Kulutus lasketaan: ensim-
mäisen tunnin aikana 2 annosta/vieras ja seuraavien tuntien aika
na 1 annos/vieras.
KAHVI JA TEE
Kahvia ja teetä 2 kupillista / vieras. 1 kg = 100 kupillista kahvia = 50 vieraalle.
Palasokeria 200 g / 10 vierasta. Muista makeutusaine.
Kahvimaitoa noin 3 dl/10 vierasta ja kermaa noin 2 dl/10 vierasta.
MARI HARJULA
KUVA HANNA IMMONEN
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2