Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Sitruu­na­hol­lan­dai­se­kastike

Kuumenna vesi ja sitruunamehu kattilassa ja keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Lisää joukkoon tilkka vettä ja siivilöi seos teräsastiaan...

2 dl vet­tä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

450 g su­la­tet­tua, kir­kas­tet­tua voi­ta

6 kel­tu­ais­ta

suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria

sit­ruu­na­me­hua

1. Kuu­men­na vesi ja sit­ruu­na­me­hu kat­ti­las­sa ja kei­tä ko­koon, kun­nes nes­tet­tä on jäl­jel­lä noin 1 dl. Li­sää jouk­koon tilk­ka vet­tä ja sii­vi­löi seos te­rä­sas­ti­aan.

2. Su­la­ta voi ja kir­kas­ta se kuo­ri­mal­la vaah­to pin­nal­ta. An­na hie­man jääh­tyä.

3. Se­koi­ta kel­tu­ai­set vesi-sit­ruu­na­me­hu­nes­tee­seen. Kyp­sen­nä te­räs­kul­hos­sa ve­si­hau­tees­sa tai pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa mie­dol­la läm­möl­lä. Vat­kaa se­os­ta koko kyp­sen­tä­mi­sen ajan, kun­nes se sa­ke­nee. Li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man vet­tä.

4. Ota as­tia pois ve­si­hau­tees­ta tai kat­ti­la lie­del­tä. Li­sää kuu­ma voi­su­la vä­hi­tel­len sa­mal­la koko ajan vat­ka­ten.

5. Maus­ta suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Li­sää ha­lu­tes­sa­si ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria ja hie­man sit­ruu­na­me­hua.