Koti ja keittiö 05/05
2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
450 g sulatettua, kirkastettua voita
6 keltuaista
suolaa
rouhittua valkopippuria
ripaus cayennepippuria
sitruunamehua
1. Kuumenna vesi ja sitruunamehu kattilassa ja keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Lisää joukkoon tilkka vettä ja siivilöi seos teräsastiaan.
2. Sulata voi ja kirkasta se kuorimalla vaahto pinnalta. Anna hieman jäähtyä.
3. Sekoita keltuaiset vesi-sitruunamehunesteeseen. Kypsennä teräskulhossa vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa seosta koko kypsentämisen ajan, kunnes se sakenee. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
4. Ota astia pois vesihauteesta tai kattila liedeltä. Lisää kuuma voisula vähitellen samalla koko ajan vatkaten.
5. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää halutessasi ripaus cayennepippuria ja hieman sitruunamehua.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ