Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.

Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Sitruu­na­car­bonara on raikas viikonloppupasta

Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikon­lop­pu­her­kuksi.

Sit­ruu­na­car­bo­na­ra

20 min . help­po . 10 e

4 an­nos­ta

350 g pas­taa, esi­mer­kik­si bu­ca­ti­nia tai spa­get­tia

300 g vih­rei­tä kas­vik­sia, esi­mer­kik­si broc­co­li­nia ja so­ke­ri­her­neen­pal­ko­ja

1 sa­lot­ti­si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

6 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 1/2 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

2 isoa huo­neen­läm­pöis­tä luo­mu­kel­tu­ais­ta

(suo­laa), mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 dl pas­tan kei­tin­vet­tä

Tar­joi­luun:

raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta, par­me­saa­nia

1. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Kun keit­to­ai­kaa on jäl­jel­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti, li­sää kat­ti­laan suu­pa­loik­si pil­ko­tut kas­vik­set kyp­sy­mään.

2. Kuo­ri si­pu­lit. Leik­kaa ne ai­van ohuik­si vii­pa­leik­si. Lai­ta het­kek­si si­vuun.

3. Kuu­ti­oi pe­ko­ni. Pais­ta se pan­nul­la öl­jys­sä mel­kein kyp­säk­si. Li­sää si­pu­lit ja pais­ta ne kyp­sik­si.

4. Va­lu­ta pas­tan kei­tin­ve­si as­ti­aan ja sääs­tä se. Lai­ta pas­ta pan­nul­le pe­ko­ni-si­pu­li­se­ok­seen. Li­sää 1 dl pas­tan kei­tin­vet­tä ja par­me­saa­ni pan­nul­le. Ota pan­nu pois lie­del­tä. Li­sää kel­tu­ai­set. Se­koi­ta hy­vin. Li­sää tar­vit­ta­es­sa pas­tan kei­tin­vet­tä. Maus­ta pip­pu­ril­la, sit­ruu­nan­kuo­rel­la ja -me­hul­la. Li­sää ha­lu­tes­sa­si suo­laa. Ri­pot­te­le pääl­le sit­ruu­nan­kuor­ta ja pal­jon raas­tet­tua par­me­saa­nia.

Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.

Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.

Reetta Pasanen

Lue Myös

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Grillatut muikut aasialaisittain

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

fabian björk

Ihanan voikukkapeston aika on nyt!

Hanna Linnakko

Helppo ja herkullinen shaksuka

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

fabian björk

Ihanan voikukkapeston aika on nyt!

Hanna Linnakko

Helppo ja herkullinen shaksuka

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2