Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Sitruunacarbonara
20 min . helppo . 10 e
4 annosta
350 g pastaa, esimerkiksi bucatinia tai spagettia
300 g vihreitä kasviksia, esimerkiksi broccolinia ja sokeriherneenpalkoja
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
6 viipaletta pekonia
1 rkl oliiviöljyä
1 1/2 dl raastettua parmesaania
2 isoa huoneenlämpöistä luomukeltuaista
(suolaa), mustapippuria myllystä
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
1 dl pastan keitinvettä
Tarjoiluun:
raastettua sitruunankuorta, parmesaania
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti, lisää kattilaan suupaloiksi pilkotut kasvikset kypsymään.
2. Kuori sipulit. Leikkaa ne aivan ohuiksi viipaleiksi. Laita hetkeksi sivuun.
3. Kuutioi pekoni. Paista se pannulla öljyssä melkein kypsäksi. Lisää sipulit ja paista ne kypsiksi.
4. Valuta pastan keitinvesi astiaan ja säästä se. Laita pasta pannulle pekoni-sipuliseokseen. Lisää 1 dl pastan keitinvettä ja parmesaani pannulle. Ota pannu pois liedeltä. Lisää keltuaiset. Sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Mausta pippurilla, sitruunankuorella ja -mehulla. Lisää halutessasi suolaa. Ripottele päälle sitruunankuorta ja paljon raastettua parmesaania.
Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2