Artikkeli
Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.

Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Sitruu­na­car­bonara on raikas viikonloppupasta

Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikon­lop­pu­her­kuksi.

Sit­ruu­na­car­bo­na­ra

20 min . help­po . 10 e

4 an­nos­ta

350 g pas­taa, esi­mer­kik­si bu­ca­ti­nia tai spa­get­tia

300 g vih­rei­tä kas­vik­sia, esi­mer­kik­si broc­co­li­nia ja so­ke­ri­her­neen­pal­ko­ja

1 sa­lot­ti­si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

6 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 1/2 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

2 isoa huo­neen­läm­pöis­tä luo­mu­kel­tu­ais­ta

(suo­laa), mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 dl pas­tan kei­tin­vet­tä

Tar­joi­luun:

raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta, par­me­saa­nia

1. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Kun keit­to­ai­kaa on jäl­jel­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti, li­sää kat­ti­laan suu­pa­loik­si pil­ko­tut kas­vik­set kyp­sy­mään.

2. Kuo­ri si­pu­lit. Leik­kaa ne ai­van ohuik­si vii­pa­leik­si. Lai­ta het­kek­si si­vuun.

3. Kuu­ti­oi pe­ko­ni. Pais­ta se pan­nul­la öl­jys­sä mel­kein kyp­säk­si. Li­sää si­pu­lit ja pais­ta ne kyp­sik­si.

4. Va­lu­ta pas­tan kei­tin­ve­si as­ti­aan ja sääs­tä se. Lai­ta pas­ta pan­nul­le pe­ko­ni-si­pu­li­se­ok­seen. Li­sää 1 dl pas­tan kei­tin­vet­tä ja par­me­saa­ni pan­nul­le. Ota pan­nu pois lie­del­tä. Li­sää kel­tu­ai­set. Se­koi­ta hy­vin. Li­sää tar­vit­ta­es­sa pas­tan kei­tin­vet­tä. Maus­ta pip­pu­ril­la, sit­ruu­nan­kuo­rel­la ja -me­hul­la. Li­sää ha­lu­tes­sa­si suo­laa. Ri­pot­te­le pääl­le sit­ruu­nan­kuor­ta ja pal­jon raas­tet­tua par­me­saa­nia.

Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.

Carbonara eli pekonista ja raa’asta kananmunasta valmistettu pastakastike on ihanaa mutta tuhtia tarjottavaa. Tuunaa klassikkopasta vihreillä kasviksilla ja runsaalla sitruunalla raikkaamman makuiseksi viikonloppuherkuksi.

Reetta Pasanen