Toimittaja Mari Harjula
Kuvat Fabian Björk
noin 1 kg keskikokoisia punajuuria
esim. omenapuulastuja savustamiseen
Lisäksi:
tilkka öljyä
tummaa balsamiviinietikkaa
tilkka hunajaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
noin 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1. Pese ja kuivaa punajuuret.
2. Laita punajuuret folion päälle pystyyn.
3. Savusta punajuuria noin 1 tunti, kunnes ne ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
4. Kuori ja lohko punajuuret. Asettele lohkot tarjoiluvadille.
5. Pirskota päälle öljyä ja balsamiviinietikkaa sekä hunajaa ohuena nauhana. Mausta vielä suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Valmistusaika: noin 15 minuuttia + kypsennysaika noin 1 tunti
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 3 euroa
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2