Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Savustetut punajuuret

Savustetuista punajuurista valmistetaan maukas lisukesalaatti.

noin 1 kg kes­ki­ko­koi­sia pu­na­juu­ria

esim. ome­na­puu­las­tu­ja sa­vus­ta­mi­seen

Li­säk­si:

tilk­ka öl­jyä

tum­maa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

tilk­ka hu­na­jaa

sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

noin 2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

1. Pese ja kui­vaa pu­na­juu­ret.

2. Lai­ta pu­na­juu­ret fo­li­on pääl­le pys­tyyn.

3. Sa­vus­ta pu­na­juu­ria noin 1 tun­ti, kun­nes ne ovat peh­men­neet. An­na jääh­tyä.

4. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­juu­ret. Aset­te­le loh­kot tar­joi­lu­va­dil­le.

5. Pirs­ko­ta pääl­le öl­jyä ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa sekä hu­na­jaa ohu­e­na nau­ha­na. Maus­ta vie­lä suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja tim­ja­mil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 15 mi­nuut­tia + kyp­sen­ny­sai­ka noin 1 tun­ti

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 3 eu­roa